3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFost şef de service auto NATO, stăpân peste pieţele Craiovei

Fost şef de service auto NATO, stăpân peste pieţele Craiovei

Primăria Craiova a privatizat şi Serviciul de Pieţe şi Târguri. Consilierii locali au aprobat vineri într-o şedinţă extraordinară transformarea serviciului de specialitate în societate comercială. SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL este numele ei şi va avea acţionari consiliul local şi cealaltă societate înfiinţată acum câteva zile pe scheletul serviciului de Salubritate, SC Salubritate Craiova SRL.

Dacă înfiinţarea firmei de Salubritate a fost precedată de discuţii aprinse din cauza desemnării ca administrator a fostului hip hopper Flavius Sirop la firma care va administra pieţele şi târgurile, consilierii nu au avut nimic de obiectat. Cel puţin în privinţa administratorului, desemnat în persoana lui Gabriel-Costel Şerban. Pe cât de necopt şi lipsit de experienţă era Sirop, pe atât de uns cu toate alifiile este Şerban.

Şerban, militarul cu multe firme

Potrivit CV-ului său postat şi pe reţeaua de socializare Facebook, Gabriel Şerban este un fost militar care a activat şi în teatrele de operaţiuni din Kosovo, ca şef service auto. Mai nou, Şerban şi-a descoperit vocaţia de intermediar de valori mobiliare şi pe aceea de recuperator de bunuri şi creanţe. Să le luăm pe rând. Proaspătul administrator al Pieţe şi Târguri Craiova este persoană fizică autorizată în domeniul asigurărilor, câteva luni din anul 2008 a fost director administrativ în domeniul brokerajului financiar, între 2007 şi 2008 a fost directorul unui firme care asigura repararea şi întreţinerea autovehiculelor, între 2002 şi 2007 a fost cadru militar activ responsabil cu planificarea şi conducerea activităţilor militare. În 2007, a lucrat ca şef de service auto pentru NATO în cadrul operaţiunilor de menţinere a păcii în Kosovo, iar în 2005 a fost director adjunct al parcului auto al NATO în cadrul aceleiaşi operaţiuni.
În privinţa studiilor, Şerban şi-a descoperit pasiunea pentru învăţătură relativ târziu. A obţinut diploma de licenţă în 2008 la Facultatea de Istorie, vorbeşte fluent engleza şi buchiseşte franceza. Noul administrator are un singur hobby: pescuitul sportiv. Şerban este posesor şi de aptitudini artistice, cum ar fi grafica pe calculator şi fotografia artistică. Demn de remarcat este şi faptul că Şerban Gabriel deţine acţiuni la trei societăţi comerciale, nici una din Craiova: SL Team Asig şi M4 Group Finanţări Operaţionale, ambele din judeţul Ilfov, comuna Chiajna, şi Glamour Construction SRL din Arad.

Badea către Dincă: „Sunteţi ca acidul de baterie“

Votul de vineri a prilejuit discuţii încinse între viceprimarul Mărinică Dincă şi mai mulţi consilieri locali. Pavel Badea, de exemplu, a întrebat de ce primăria a ales transformarea în societate cu responsabilitate limitată şi nu în societate pe acţiuni. „Dacă s-ar fi optat pentru un SA, cei din Consiliul de Administraţie ar fi putut fi traşi la răspundere. Nu văd nici de ce a trebuit să avem administrator la aceste societăţi. Oricum, salariul lui este de 1% din salariul directorului, deci în acest caz, administratorul va primi lunar 20 de lei“, a spus Badea.
„Dacă înfiinţam SA-uri, trebuia să aducem capital social de minimum 25.000 de euro. Cu aceşti administratori vom încheia contracte de mandat. Eu vreau să responsabilizăm directorii“, i-a răspuns Dincă. „Câştigăm economic din aceste transformări sau nu? Vom fi măcar la acelaşi nivel ca atunci când erau servicii ale primăriei?“, a întrebat şi consilierul Virgil Boboc. „Aceste societăţi vor plăti impozit pe terenuri plus redevenţele“, a spus viceprimarul. Şedinţa s-a încheiat cu un schimb de replici acide între Badea şi Mărinică. „Mărinică Dincă a reuşit în nouă luni ce nu a reuşit Antonie Solomon în tot mandatul: a curăţat toţi directorii. Au mai rămas doar cei de la Termoficare şi cei de la Regia de Administrare a Domeniului Public. V-am spus înainte că sunteţi ca sârma ghimpată, dar nu e aşa. Sunteţi ca acidul de baterie“, a spus Badea răzând.
„Dacă va fi nevoie, îi vom schimba pe directorii care nu-şi fac treaba. Dar cei de la Salubritate şi Pieţe nu pleacă, ci rămân în funcţii. Eu zic să nu alunecăm pe panta politică. Eu nu voi avea nici o declaraţie politică în acest an. Voi fi în continuare nesuferit. Acesta va fi anul în care Craiova să ţâşnească din pluton“, a răspuns Dincă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII