21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci ani de consiliere pentru părinţi şi elevi

Cinci ani de consiliere pentru părinţi şi elevi

Centrul de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (CJRAE) Dolj a sărbătorit marţi cinci ani de la înfiinţare.
„În sensul de buget şi sediu propriu, funcţionăm de patru ani. În acest timp, am reuşit să adunăm specialiştii în educaţie din judeţul Dolj, profesorii consilieri, profesorii logopezi, mediatorii şcolari, asistenţa socială şi am reuşit să identificăm principalele nevoi educaţionale din judeţ şi să îndreptăm serviciile şi resursele necesare pentru rezolvarea lor. Sperăm într-o creştere a numărului de specialişti şi, mai ales, sperăm să reuşim să răspundem nevoilor fiecărui elev“, a declarat Adriana Maria Rotaru, directorul Centrului de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Dolj.

„Societatea noastră nu e educată să ceară sprijin din timp“

Potrivit acesteia, nevoile educaţionale din judeţ constau atât în nevoi de consiliere personală, cât şi în nevoi de consiliere între părinţi şi elevi, mai ales că distanţa creşte din ce în ce mai mult între cele două categorii şi părinţii comunică din ce în ce mai greu cu propriii copii. Din păcate, părinţii şi copiii ajung să solicite consiliere nu pentru a preveni anumite situaţii, ci pentru a remedia.
„Din nefericire, societatea noastră nu e educată în sensul de a cere sprijin atunci când are nevoie şi de a-l cere la timp. Încă suntem în situaţia în care la CJRAE se ajunge spre consiliere în momentul de criză. Pentru a se putea remedia cu rezultate cu efect maxim, este necesar ca să fie căutat Centrul din timp de către părinţi, cărora ştiu că le este greu, poate, să recunoască problemele pe care le au copiii“, a declarat Alexandrina Maria Năstase, inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS