12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInvestiţii în centrele de oncologie

Investiţii în centrele de oncologie

Peste 150 de milioane de lei va aloca Ministerul Sănătăţii, începând din februarie, pentru reabilitarea unor secţii de oncologie din spitalele judeţene şi a centrelor specializate, precum şi pentru dotarea cu aparatură medicală de specialitate a unităţilor sanitare.
Cea mai importantă sumă, aproximativ 45 de milioane de lei, a fost repartizată noului Institut Oncologic din Iaşi, pentru achiziţionarea de aparatură medicală cu care va fi dotată noua unitate, spun reprezentanţii ministerului.
Autorităţile estimează că institutul oncologic ieşean va fi funcţional din a doua jumătate a acestui an.
Vor mai primi fonduri Institutul Oncologic „Al. Tres-tioreanu“ Bucureşti, Institutul Oncologic „I. Chiricuţă“ Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara şi Spitalul Clinic Judeţean Mureş, atât pentru reparaţii capitale, cât şi pentru dotare cu aparatură de specialitate.
„Vom aloca aproximativ 110 milioane de lei pentru dotarea unităţilor sanitare cu echipamente medicale de înaltă performanţă şi peste 42 de milioane de lei pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii capitale şi reabilitare a secţiilor de oncologie“, a precizat ministrul sănătăţii, Cseke Attila.
În România, principalele cauze ale mortalităţii în rândul bărbaţilor sunt cancerul pulmonar şi cel de prostată, în vreme ce, la femei, cele mai frecvente boli letale sunt cancerul de sân şi cel de col uterin. Potrivit datelor statistice, ţara noastră este pe primul loc în Europa după rata mortalităţii provocate de această boală. În fiecare an, circa 2.000 de românce mor de cancer de col uterin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS