10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Duel pe Polivalente

Sala Polivalentă din Craiova pare blestemată. În ciuda asigurărilor date de edilii locali şi chiar de către unii miniştri perindaţi pe la Craiova că va fi gata, ba peste şase luni, ba peste un an, Polivalenta din Bănie mai are puţin şi face majoratul de la incendiul din 1994. Nu ar fi exclus ca Slatina, acolo unde primăria doreşte şi ea să construiască o Polivalentă, să aibă o sală a sporturilor înaintea Craiovei.  

„Sala Polivalentă va fi gata la sfârşitul anului“, „Compania Naţională de Investiţii a alocat banii necesari continuării lucrărilor. În şase luni, Polivalenta va fi acoperită, iar într-un an se va putea juca în ea“. Sunt doar două dintre frazele pe care craiovenii şi iubitorii sportului în general le-au auzit în ultimii ani. Pentru a da greutate cuvintelor, au fost chemaţi miniştri, de la mediu, de la interne, de la transporturi. Au venit, s-au minunat, au promis şi au plecat. Craiovenii au rămas cu speranţa, şi aceea cârpită, după desele dezamăgiri cauzate de discrepanţa dintre vorbe şi fapte. 2011 ar fi trebuit să fie anul inaugurării Sălii Polivalente. Pentru asta lipseau doar banii pentru dotările interioare şi finisajele exterioare. Nu va fi aşa. Compania Naţională de Investiţii, cea care achită nota de plată, nici măcar nu a anunţat organizarea licitaţiei pentru începerea lucrărilor. „Nu mai depinde de noi acum, CNI trebuia să organizeze licitaţia pentru lucrările interioare, dar şi pentru unele lucrări exterioare, de finisaj. Nu ştiu de ce licitaţia nu a fost lansată, nu am primit nici un răspuns“, spunea în urmă cu câteva zile viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă.
Gazeta de Sud a reuşit să obţină un răspuns oficial din partea CNI, care confirmă faptul că nici în acest an sala nu va fi gata. „Valoarea investiţiei contractate până în prezent de către CNI SA a obiectivului «Sala Polivalentă 4.000 de locuri» din localitatea Craiova, judeţul Dolj, este de 46.909.419 lei cu TVA. Până la sfârşitul anului 2010 au fost decontate lucrări în valoare de 41.040.799 de lei cu TVA. Companiei Naţionale de Investiţii SA îi mai revine sarcina de a contracta lucrările de finalizare a instalaţiilor, lucrările de finalizare a amenajării terenului şi reţelei exterioare şi dotările interioare pentru acest obiectiv. Acest lucru se va putea realiza în momentul în care va fi aprobată lista de investiţii şi bugetul aferent pentru anul 2011. Astfel, nu vă putem comunica o dată pentru demararea procedurilor de achiziţie publică şi nici o valoare a acestora“, se arată în răspunsul CNI.

Slatina şi Craiova – duel pe banii guvernului

În timp ce craiovenii aşteaptă o minune de la Bucureşti, la Slatina, edilii trag tare să construiască o sală polivalentă în următorii doi ani. Pe 4 ianuarie 2011, oltenii au lansat anunţul de participare la licitaţie, iar ofertele ar trebui deschise pe 14 februarie. Cu o capacitate de 3.000 de locuri, Sala Polivalentă din Slatina ar urma să coste aproximativ 70 de milioane de lei plus TVA, iar banii vin din fonduri bugetare, adică de la bugetul local, sau guvernamentale. Deocamdată, edilii din Slatina au prevăzut pentru proiect 3,5 milioane de lei. „Deocamdată am stopat procedura pentru că vrem să beneficiem de programul guvernamental care finanţează săli de sport. Am depus documentaţia la CNI şi sperăm să obţinem finanţarea. Banii aceştia (cele 3,5 milioane de lei – n.r.) sunt pentru utilităţi. Dacă nu vom obţine finanţare de la guvern, ne vom repoziţiona şi vom construi o sală mai mică, de 1.500 de locuri. Vom alege cea mai bună ofertă“, a declarat administratorul public al Primăriei Slatina, Minel Prina. Aşadar, competiţia între cele două oraşe a început. Craiova vine cu o clădire începută de ani buni, iar Slatina cu o construcţie de la zero. Cine are relaţii mai bune la Bucureşti va câştiga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII