14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCitaţi la DNA în dosarul Nicolescu

Citaţi la DNA în dosarul Nicolescu

Trei actuali sau foşti primari ai unor localităţi din judeţul Argeş au fost citaţi pentru audieri de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în dosarul în care a fost arestat preventiv preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu.
Primarul din Câmpulung Muscel, Călin Andrei (PNL), fostul primar din Curtea de Argeş, Gheorghe Nicuţ (PDL), şi primarul comunei Budeasa, Ion Ştefan (PSD), au confirmat, vineri, că au fost citaţi la sediul DNA Piteşti pe 31 ianuarie, la ora 10.00.
Audierile ar putea avea legătură cu una dintre acuzaţiile aduse lui Constantin Nicolescu, şi anume cea de obţinere frauduloasă a unor fonduri europene pentru reabilitarea unor unităţi de învăţământ. Este vorba despre o şcoală şi o grădiniţă din Curtea de Argeş, o şcoală din Câmpulung Muscel şi o grădiniţă din comuna Budeasa.
Potrivit procurorilor DNA, Constantin Nicolescu este cercetat, printre altele, pentru „folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată“, precum şi pentru fals intelectual şi uz de fals, în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene.
Potrivit procurorilor, contractele au fost derulate între 2006 şi 2008, toate lucrările de reabilitare fiind realizate de o singură firmă, aflată „în relaţii contractuale şi în raporturi juridice cu familia inculpatului“.
Societatea în cauză a încasat banii atât pentru lucrări executate, cât şi pentru unele neexecutate.

AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII