Acasă Actualitate Craiovenii, dezinteresaţi de alimentele UE

Craiovenii, dezinteresaţi de alimentele UE

Aproximativ jumătate din craiovenii defavorizaţi care sunt îndreptăţiţi să primească ajutoare alimentare de la UE nici măcar nu au catadicsit să meargă să le ridice din depozitele primăriei. 28 ianuarie fiind ultima zi când îşi pot lua făina, mălaiul, zahărul, biscuiţii şi laptele praf. Altfel, riscă să le piardă, deoarece Comisia Judeţeană ar putea decide redistribuirea acestor alimente în judeţ, unde, aşa cum s-a dovedit şi anul trecut, sunt neîndestulătoare. „Conform listelor transmise de Consiliul Judeţean Dolj, la nivelul municipiului Craiova sunt 22.926 de persoane defavorizate care beneficiază de alimente gratuite furnizate potrivit HG nr. 600/2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare. Până pe 25 ianuarie 2011 au intrat în posesia alimentelor aproximativ 12.000 de persoane“, a precizat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
Dacă distribuirea acestor alimente a început în septembrie 2010 cu cozi şi mare înghesuială, spre final, craiovenii, din ruşine, dezinteres sau poate indolenţă, au lăsat primăria cu alimentele în depozit. Fapt care s-a întâmplat şi în anul precedent, când autorităţile s-au văzut nevoite să tot prelungească perioada de distribuire numai ca să scape de alimentele rămase pe stoc.
Autorităţile nu iau în calcul livările la domiciliu, nici măcar în cazul persoanelor cu handicap.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version