16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFuncţionar RAR Bihor, arestat penal pentru luare de mită

Funcţionar RAR Bihor, arestat penal pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Mihai Domocoş, funcţionar cu atribuţii de control în cadrul Registrului Auto Român (R.A.R.) – Reprezentanţa Bihor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată.
În perioada 2010 – 2011, inculpatul Domocoş Mihai, în calitate de funcţionar cu atribuţii de control în cadrul Registrului Auto Român – Reprezentanţa Bihor, a pretins şi primit diferite sume de bani de la mai multe persoane, în vederea programării imediate pentru verificare a autovehiculelor la R.A.R. Bihor, a verificării şi omologării acestora în vederea înmatriculării în circulaţie, prin eludarea totală sau parţială a taxei de poluare (taxă de primă înmatriculare). Eludarea taxei de poluare se realiza prin înmatricularea unor autovehicule pe numele unor persoane cu handicap care sunt scutite, prin lege, de plata unei astfel de taxe.
La data de 20 ianuarie 2011, Domocoş Mihai a fost surprins în flagrant după ce a primit de la un denunţător suma de 100 de euro pentru a-l sprijini să omologheze un autoturism în regim de urgenţă şi cu plata unei taxe de poluare mai mici, cât şi pentru a-l ajuta pe denunţător să omologheze în mod fraudulos un alt autovehicul pe numele unei persoane cu handicap cu consecinţa înmatriculării fără plata acestei taxe.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.
Inculpatului Domocaş Mihai i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 20 ianuarie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 21  ianuarie 2011, Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventivă a inculpatului Domocaş Mihai pe o perioadă de 15 zile. Faţă de această decizie, Direcţia Naţională Anticorupţie a declarat recurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS