Acasă Actualitate Au venit banii pentru căldură

Au venit banii pentru căldură

Mult a fost, puţin a mai rămas pentru craiovenii care beneficiază de subvenţii pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri. Banii au ajuns în conturile primăriei şi urmează să fie distribuiţi celor care şi-au întocmit dosarele încă din luna noiembrie 2010.
„Sumele de bani au fost trimise către Agenţie, în contul de Trezorerie, de unde vor ajunge în conturile tuturor primăriilor din Dolj. De aici este treaba autorităţilor locale să îi distribuie“, a precizat Marius Simcelescu, reprezentantul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Dolj.  
În Craiova, banii vor fi distribuiţi începând cu 19, 20, 21 ianuarie, prin casieria Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială din cartierul Lăpuş. Ajutorul va fi pentru o singură lună, noiembrie, şi nu pentru întreaga perioadă a sezonului rece 2010-2011.  „În perioada 19-21 ianuarie, se vor da banii reprezentând ajutoarele băneşti pentru încălzirea locuinţei cu lemne, potrivit OUG nr. 86/2010 pentru modificarea OUG nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei. Aceasta este prima plată din iarna 2010-2011. Conform legii, ajutoarele se acordă pentru o perioadă de cinci luni, respectiv noiembrie – martie. În Craiova, sunt 575 de titulari de dosare beneficiari ai ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu lemne pe luna noiembrie 2010. Suma totală care va fi plătită celor 575 de titulari de dosare, corespunzătoare lunii noiembrie 2010, este 21.629 de lei“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
Beneficiarii din mediul rural vor intra în posesia banilor mult mai repede decât cei din Craiova, cel puţin aşa susţin unii dintre primarii comunelor doljene.  „Contabila primăriei este azi (ieri – n.r.) la Trezorerie pentru aceşti bani de subvenţii. Dacă au ajuns, începem să-i distribuim. Este interesul nostru ca banii să ajungă la oamenii din comună. Din cele opt sate avem 500 de dosare“, a spus Nicu Tabacu, primarul comunei Vârvoru de Jos.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version