Acasă Actualitate Carderi la apel

Carderi la apel

Curtea de Apel Craiova va judeca, începând cu 10 ianuarie, apelul formulat de procurori împotriva unei hotărâri de la sfârşitul anului trecut a Tribunalului Gorj, care a condamnat cu suspendare şapte persoane trimise în judecată pentru infracţiuni cu cărţi de credit.
Procurorii DIICOT au destructurat în iunie 2007 un grup infracţional din care făceau parte Claudiu Crăciun, Felicia Drăgan, Iugi Drăgan, Ionuţ Drăgan, Nicolae Mihai, Alin Burlacu, Silviu Valentin şi Constantin Lazăr, domiciliaţi în judeţele Gorj, Vâlcea, Olt şi Buzău. Anchetatorii au stabilit că membrii grupării conduse de Lazăr creau copii ale unor site-uri renumite de magazine virtuale, cum ar fi eBay, şi trimiteau mesaje clienţilor acestora, prin care le comunicau că baza de date a picat şi că e nevoie de reînnoirea informaţiilor cărţilor de credit. După ce obţineau numerele de conturi şi PIN-urile, datele erau transmise unor persoane din străinătate, care se ocupau de clonarea cardurilor şi retragerea banilor din conturi. Ulterior, membrii grupului şi-au procurat aparatură şi au renunţat la „serviciile“ persoanelor din străinătate, cu care trebuia să împartă banii.  Prin această metodă, inculpaţii au obţinut zeci de mii de euro, banii fiind trimişi din ţări precum SUA, Mexic, Panama şi Canada.
Anchetatorii au stabilit că părinţii lui Ionuţ Drăgan – Felicia Drăgan, angajată la Complexul Energetic Rovinari, şi Iugi Drăgan, tatăl său vitreg – i-au pus acestuia la dispoziţie aparatură pentru clonarea cardurilor. Cei opt au fost trimişi în judecată la începutul anului 2009, iar la sfârşitul anului trecut Tribunalul Gorj s-a pronunţat: Crăciun, Nicolae, Burlacu, Valentin şi familia Drăgan au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare. Numai Lazăr a primit şapte ani de închisoare, pentru că mai avea o condamnare anterioară pentru fapte asemănătoare.
Procurorii au făcut apel împotriva hotărârii judecătorilor gorjeni, care a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova la jumătatea lunii decembrie 2010. Primul termen a fost fixat de magistraţii doljeni pentru 10 ianuarie.

Exit mobile version