11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAderarea României la Schengen este o prioritate a Ungariei

Aderarea României la Schengen este o prioritate a Ungariei

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen este o prioritate a preşedinţiei ungare a UE. iar autorităţile de la Budapesta şi-au mobilizat eforturile pentru atingerea acestui obiectiv, a asigurat Ministerul ungar de Interne. Potrivit NewsIn, ministerul a respins informaţia din presă, potrivit căreia ministrul de interne ar fi spus că aderarea celor două state ar putea fi amânată.
Ministerul a mai explicat că Ungaria a asigurat mereu asistenţa necesară Sofiei şi Bucureştiului şi va continua să o facă, pentru ca cele două state să adere la Schengen cât mai curând posibil. De asemenea, reprezentanţii Ministerul ungar de Interneau asigurat că Ungaria vrea să predea preşedinţia UE Poloniei cu România şi Bulgaria membre Schengen.
Ministrul de interne al Ungariei, Sandor Pinter, a sugerat că aderarea României şi Bulgariei la Schengen ar putea fi amânată, pentru că depinde încă de anumite condiţii, susţinea presa germană, care parafrazează declaraţii făcute miercuri, la Budapesta, de oficialul ungar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS