12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStarea lui Şerban Huidu este stabilă

Starea lui Şerban Huidu este stabilă

Medicii austrieci se declară optimişti în privinţa evoluţiei stării de sănătate a lui Şerban Huidu şi spun că acesta va fi lăsat să iasă treptat din coma ce i-a fost indusă pentru a i se putea face analize după accidentul de schi suferit pe pârtia din Innsbruck.
Starea realizatorului tv Şerban Huidu este stabilă şi acesta nu necesită o intervenţie chirurgicală, a declarat ieri prof. univ dr. Erich Schmutzhard de la Clinica Universitară de Neurologie din Innsbruck, într-o conferinţă de presă. „Miercuri seară, la ora 23.00, i s-a făcut o tomografie, iar joi dimineaţă, un RMN. La examenul tomografic, s-a observat o sângerare uşoară, dar presiunea intracraniană este normală şi nu a fost necesară o intervenţie pentru scăderea tensiunii intracraniene. După tomografia computerizată am ajuns la concluzia că nu este necesară, în nici un caz, o intervenţie chirurgicală. În următoarele ore nu este de aşteptat o înrăutăţire a situaţiei pacientului. Vom încerca o trezire treptată din coma artificială, dar această trezire va dura un timp şi probabil că mâine-dimineaţă (astăzi – n.r.) pacientul va fi treaz complet. Atunci vom putea vedea dacă recunoaşte persoanele din jur şi dacă îşi poate mişca mâinile şi picioarele. Mâine (astăzi – n.r.) vom putea spune cu exactitate în ce situaţie se află, dar suntem foarte optimişti în privinţa îmbunătăţirii stării sale de sănătate“, a spus profesorul neurolog Schmutzhard în conferinţa de presă organizată de Clinica Universitară de Neurologie din Innsbruck.
Acesta a reconfirmat că starea lui Huidu este stabilă şi sunt foarte optimişti în ceea ce priveşte evoluţia acestuia. „Situaţia domnului Huidu este stabilă, iar după ce îl vom trezi nu va fi necesară o operaţie chirurgicală, mai mult ca sigur“, a precizat doctorul austriac.
Acesta a arătat că mai este necesară o investigaţie pentru a vedea cât de grav este traumatismul, dar analiza nu poate fi făcută în actualele condiţii în care se află pacientul. Medicul austriac a spus că nu va fi vorba de o recuperare de zile, ci de mai multe săptămâni. „După analizele neurologice, se va lua hotărârea, împreună cu familia acestuia, dacă va fi transportat acasă“, a spus Erich Schmutzhard.
Şerban Huidu s-a accidentat miercuri seară pe pârtia de la Innsbruck, unde s-a lovit de un copac. Realizatorul TV, de 34 de ani, purta cască de protecţie. El a primit rapid îngrijiri de la salvamontişti şi a fost dus cu un elicopter la spitalul din Innsbruck, scrie presa austriacă.
Poliţia austriacă a demarat o anchetă cu privire la circumstanţele producerii accidentului. Într-un comunicat al poliţiei locale se arată că Huidu, „în zona netedă a pârtiei, a întâlnit un şanţ ud, în care i s-a blocat un schi, şi s-a prăbuşit în partea stângă a pârtiei, aproximativ zece de metri, printre copacii din pădure“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII