11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEmil Boroghină, distins cu premiul VIP 2010

Emil Boroghină, distins cu premiul VIP 2010

Emil Boroghină, director al Festivalului Internaţional Shakespeare din Craiova, va primi premiul VIP pe anul 2010, la Secţiunea teatru, pentru cel mai bun Festival Shakespeare din lume, în cadrul galei care va avea loc pe 10 ianuarie, la Ateneul Român, anunţă organizatorii Galei Superlativelor VIP.
Manifestarea reprezintă un bilanţ al valorii, menit să evidenţieze oameni, cât şi proiecte şi idei care s-au materializat în spaţiul naţional, cu reverberaţii inclusiv în cel european. Ediţia din acest an îmbină tradiţionala gală de premiere cu un concert extraordinar al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, dirijată de Adrian Petrescu, „Sărbătoarea muzicii clasice“, menit să încheie seara în ton festiv şi elegant.
Actor şi regizor, în 1988, Emil Boroghină a fost numit director al Naţionalului craiovean, pe care l-a condus până în anul 2000. De-a lungul directoratului său, Teatrul Naţional din Craiova a participat la 97 de festivaluri internaţionale în peste 35 de ţări de pe toate continentele. În tot acest timp, instituţia craioveană a câştigat peste 100 de premii naţionale şi 12 premii internaţionale de mare prestigiu, câteva dintre ele fiind considerate dintre cele mai importante obţinute vreodată de teatrul românesc.
Ca director al Festivalului Internaţional Shakespeare, Emil Boroghină a primit în 2007 Premiul de Excelenţă al UNITER. De asemenea, a mai fost onorat cu premiul Academiei Române, premiul pentru cel mai bun manager de teatru acordat de British Council şi premiul „Omul anului 1995“, acordat de American Biographical Institute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII