13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePomana porcului, în centrul Băniei

Pomana porcului, în centrul Băniei

Porcul de Crăciun a fost personajul principal la ultima ediţie a Târgului de Produse Tradiţionale, organizat în acest weekend de Primăria Craiova. Pe un frig de crăpau pietrele, trei firme din Bănie au venit pregătite sâmbătă în faţa primăriei să le arate craiovenilor cum se tranşează porcul, dar, mai ales, cum se prepară caltaboşul, cârnaţii şi şunculiţa ţărănească. Demonstraţia a fost inedită, firmele venind pregătite cu lemne de foc şi ceaune, dar şi cu paie pentru pârlit porcul. Ce-i drept, audienţa a cam lipsit, aşa încât operaţiunea propriu-zisă a fost urmărită în special de ziarişti şi de câţiva reprezentanţi ai primăriei, în frunte cu viceprimarul Mărinică Dincă.
Firmele participante, printre care şi un cunoscut hipermarket din Craiova, au excelat prin dexteritatea măcelarilor în mânuirea cuţitelor folosite la tranşarea cărnii şi prin viteza cu care aceştia au realizat preparatele tradiţionale. Puţinii craioveni care au trecut sâmbătă dimineaţă prin centrul oraşului au dat o raită pe la standurile amenajate pentru vânzarea produselor tradiţionale şi s-au delectat privind: preparate din carne, brânzeturi, sarmale, pâine de casă, plăcinte tradiţionale, produse de patiserie, cozonaci, turtă dulce, suc natural de mere, vin fiert, pălincă,  zacuscă, ulei presat la rece, miere şi produse apicole, ciocolată de casă etc. De cumpărat nu s-au încumetat decât câţiva, având în vedere preţurile piperate care porneau de la 30 de lei pentru un kilogram de şunculiţă.
Demonstraţia s-a încheiat la ora 15.00, iar produsele preparate au fost oferite spre vânzare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII