8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFuneriu a fost primit cu flori şi colinde în Severin

Funeriu a fost primit cu flori şi colinde în Severin

Ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, Daniel Funeriu, s-a aflat vineri în vizită de lucru în Drobeta Turnu Severin. În jurul orei 10.00, membrul guvernului a ajuns la Liceul „Decebal“, însoţit de secretarul de stat Iulia Oana Badea, dar şi de oficialităţile locale şi judeţene. Ministrul a fost primit cu flori, colinde şi colaci, iar în sala de festivităţi a instituţiei au fost prezenţi inspectorii şcolari generali din toată ţara.
Daniel Funeriu a vorbit despre reforma educaţiei şi despre problemele de actualitate din şcolile româneşti.
„Ştim cu toţii că se dau bani la fondul clasei, la fondul şcolii sau la alte fonduri. Din punctul meu de vedere, nu este nimic rău ca anumiţi părinţi, care au posibilităţi materiale, să sprijine într-un anumit fel o şcoală, dar acest lucru trebuie să fie făcut transparent şi corect. Trebuie să ştim ce se întâmplă cu aceşti bani. În acest sens, am cerut inspectorilor şcolari generali din toată ţara să încurajeze asociaţiile de părinţi legal constituite. Noi ne-am gândit că ar fi bine să se mărească vacanţa de iarnă şi să se micşoreze cea de vară, pentru că iarna este mai frig şi copiilor le este mai greu să meargă la şcoală, în schimb, s-ar scuti şi nişte bani pentru căldură şi alte cheltuieli“, a spus Daniel Funeriu.
După ce a luat parte la un moment artistic cu colinde şi dansuri româneşti, ministrul le-a vorbit cadrelor didactice şi inspectorilor despre cum ar trebui abordate legile învăţământului în noul an, dar şi despre problemele cu care se confruntă sistemul.
Ca să iasă din atmosfera politicii, ministrul educaţiei le-a spus copiilor care au venit îmbrăcaţi în costume naţionale că ar trebui să vină la parlament să le aplice câte o corecţie guvernanţilor care se opun legilor învăţământului.
„Vă mulţumesc pentru colinde şi pentru efortul pe care
l-aţi depus astăzi. Mă uit la aceşti copii minunaţi care au aceste bâte şi vreau vă spun că poate ar trebui să le ridicaţi şi mai sus şi să veniţi cu ele la parlament, să îi speriaţi puţin pe guvernanţii care nu îşi fac treaba“, a încercat Funeriu să facă o glumă, pe care însă nu a gustat-o decât el.
După întâlnirea de la Liceul „Decebal“, ministrul a luat parte la inaugurarea sediului ISJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII