Acasă Actualitate Doljul, campion la Recensământul General Agricol

Doljul, campion la Recensământul General Agricol

La nouă zile de la demararea acţiunii de colectare a datelor statistice în teren la Recensământul General Agricol, Doljul a reuşit să colecteze şi să înregistreze deja aproximativ 52.000 de chestionare (dublu faţă de acum două zile), adică aproape 29% din chestionarele estimate, fiind judeţul cu cel mai mare procentaj din ţară. „Din informaţiile operative centralizate de Institutul Naţional de Statistică asupra ritmului de colectare a datelor statistice în teren la Recensământul General Agricol, în intervalul 2-10 decembrie, de la demararea activităţilor recenzorilor, se constată că s-au completat 14,44% din numărul chestionarelor statistice estimate a fi înregistrate. În 13 judeţe, înregistrarea datelor statistice a fost superioară mediei calculate la nivel naţional. Procente mai mari s-au înregistrat în judeţele Dolj (28,64% din chestionarele estimate a fi înregistrate), Arad (25,06%), Vaslui (19,37%), Braşov (17,17%), Mehedinţi (17,08%) şi Olt (16,77%)“, se arată într-un comunicat transmis de Direcţia Regională de Statistică Dolj. Făcând o comparaţie la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, dacă Doljul se află pe primul loc, printre ultimele locuri se află judeţul Gorj (unde au fost înregistrate 14,65% din numărul chestionarelor estimate) şi Vâlcea (unde au fost înregistrate 13,02% din numărul chestionarelor estimate).
Cel mai scăzut ritm de colectare a datelor statistice în teren la Recensământul General Agricol s-a înregistrat în judeţul Hunedoara, cu 9,94% din chestionarele estimate a fi înregistrate.

Ce este Recensământul General Agricol 2010

Recensământul General Agricol 2010 se desfăşoară între 2 decembrie 2010 şi 31 ianuarie 2011. În această perioadă, se va realiza o cercetare statistică având ca obiectiv culegerea datelor referitoare la structura exploataţiilor agricole şi principalele caracteristici ale acestora: formă de conducere, mod de deţinere a terenului, utilizarea terenului, efective de animale, agricultura ecologică, personalul care lucrează în agricultură, dezvoltare rurală şi altele. De asemenea, concomitent cu acesta se va realiza şi ancheta din care se vor obţine date privind metodele de producţie agricolă. Rezultatele recensământului vor evalua potenţialul agricol al ţării şi vor duce la punerea în practică a programelor de dezvoltare a agriculturii şi a satului românesc.

Exit mobile version