29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurierul Naţional - de 20 de ani merge mai departe

Curierul Naţional – de 20 de ani merge mai departe

5 decembrie 2010. Au trecut douăzeci de ani de când apărea pe piaţă primul cotidian de informaţie din România. Născut în vremuri tulburi, în care doar relaţiile politice îţi puteau garanta reuşita, Curierul Naţional a răspuns prin ţinută, prin sobrietate, prin refuzul reţetelor care atunci asigurau succesul.
Pentru a păstra încrederea cititorilor, ziarul avea nevoie de jurnalişti de calitate. Au fost pregătiţi redactori speciali pentru fiecare partid în parte, au fost acreditaţi ziarişti la toate instituţiile importante, pentru a oferi informaţii proaspete direct de la sursă. Nu au fost neglijate ancheta, reportajul, zecile de corespondenţe locale, toate evenimentele importante au fost trăite direct în mijlocul lor, Curierul Naţional consacrându-se drept ceea ce îşi propusese să fie, adică un cotidian serios, de informaţie, făcut de profesionişti. Aşa se şi explică nu numai longevitatea acestui cotidian – de altfel, singurul „post-decembrist“ central care a rezistat din 1990 şi până astăzi -, ci şi sau mai ales faptul că mulţi dintre cei care au lucrat acolo se numără în prezent  printre numele importante ale mass-media şi nu numai. Pot fi amintite nume consacrate ale gazetăriei româneşti: Valentin Păunescu, Adrian Vasilescu, Ioan Mihai Roşca, Dragomir Horomnea, Lucia Ivănescu, Călin Gheorghe, Alexandru Stroe, Doina Fruntelată, Monica Zvirjinschi, Rodica  Avram, Constantin Dragomir, Oprea Georgescu, Răzvan Bărbulescu, Florin Condurăţeanu, Cristina Oroveanu, Cristina Teodorescu şi Mioara Vergu, dar şi un nou val de jurnalişti din care făceau parte regretatul Ralu Filip, Dan Diaconescu, Marius Tucă, Eugen Ovidiu Chirovici, Paul Lăcătuş, Ştefan Rădeanu, Adrian Ionescu, Radu Alexandrescu, Roxana Bardalexi, Cristina Trepcea.
În 2010, într-o realitate economică marcată de criza ce a lovit direct industria mass-media şi a dus la dispariţia a numeroase publicaţii, Curierul Naţional îşi păstrează verticalitatea şi reuşeşte să rămână alături de cei peste 135.000 de cititori care răsfoiesc ziarul în fiecare zi, atât în varianta tipărită, cât şi prin ediţia on line.
Curierul Naţional a fost şi va rămâne o şcoală de presă, dar şi una de viaţă, iar la cei 20 de ani pe care i-a împlinit ieri merită cu prisosinţă urarea de „La mulţi ani!“ şi promite că va merge mai departe!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU