Subvenţia integrală RAT, anulată în 2011

Autori


Municipalitatea din Bănie a adoptat ieri un nou sistem de subvenţionare a abonamentelor de călătorie cu mijloacele Regiei Autonome de Transport Craiova pentru prima parte a anului viitor.

Subvenţiile de 100% şi 75% pentru anumite categorii de pensionari nu se vor mai acorda în 2011, urmând să fie acoperite cheltuielile de călătorie cu maşinile RAT în cotă de 50% pentru orice tip de abonament pentru pensionari. Potrivit viceprimarului Mărinică Dincă, cel puţin până la proba contrarie, acest sistem este mai bun decât cel practicat în prezent.

„Acest sistem se practică şi în oraşe cu venituri mult mai mari decât ale Craiovei, în ideea de a fi asigurate subvenţii pentru aceia care chiar au nevoie şi folosesc mijloacele de transport în comun. Fiindcă acum, au, nu au nevoie, pensionarii care se încadrează în bareme solicită aceste abonamente gratuite, iar primăria trebuie să plătească“, a spus Mărinică Dincă. În prezent, orice pensionar cu vârsta peste 70 de ani primeşte gratuit abonamentul de călătorie pentru o linie, indiferent de venituri. De asemenea, orice pensionar cu un venit mai mic de 1.300 de lei, indiferent de vârstă şi de tipul de pensie, primeşte tot 100% gratuitate, iar cheltuielile la abonamentele acordate pentru două sau mai multe linii, pentru toate persoanele pensionate sau cu vârsta peste 70 de ani, sunt acoperite în cotă de 75%.


„Este un efort prea mare, atât pentru regie, cât şi pentru consiliul local, care va trebui să-i achite regiei aceşti bani. Dacă ţinem seama că în 2011 va creşte şi tariful pentru călătoriile RAT, atunci suma estimată pentru anul viitor este de aproape 30 de milioane de lei pentru subvenţia acordată pensionarilor, elevilor şi studenţilor“, a mai spus viceprimarul Dincă.

În primele zece luni ale acestui an, subvenţia pentru călătoriile RAT se ridică la 14 milioane de lei, estimându-se un total de 17,4 milioane de lei pentru tot anul, cu 5,2 milioane de lei mai mult decât alocaţia bugetară. Studenţii la cursuri de zi vor beneficia în 2011 de 25% subvenţie pentru călătoria pe o singură linie, iar elevii – de 50% din valoarea abonamentului pentru o singură linie.Comenteaza acum

15 Comentarii

 1. ioooo said:

  cum bre sunteti cretini? pai a-ti facut fanatana cantatoare si acum saracii batrani nu mai pot sa vina s-o vada? ce naiba bre nici atata consistenta in maretul plan de dezvoltare nu aveti?:))

 2. je said:

  asta inseamna ca ingropati RAT-ul.. De la 14 miliarde pe luna cat le dati– cat le-oti mai da ..4-5 miliarde … Mai inchideti si tramvaiul….. Traiasca Bacrizul ..ca tot si-a luat microbuze noi…iar RaT-ului le-ati luat MINUNATELE BREDA de 36000 euro/buc care ruginesc in parcare……

 3. Iancu Jianu said:

  In sfarsit, ati si voi o masura binevenita.
  Salaria tii nu se mai puteau urca in autobuz la orele de varf din cauza pensionarilor, care se invatasera sa mearga doar cate o statie spre piata si inapoi. Mai ales pe traseul 25 este acest fenomen.
  Mai mult, s-au scumpit biletele si abonamentele pentru salariati, copiii platesc si ei bilet, dar pentru pensionari ramasesera tot gratis.

 4. Jhonny said:

  Si asa pensionari se plimba ca nu au ce face acasa si stam inghesuiti ca sardinele, sa vedeti in autobuz ca 85% din pasageri sunt de varsta a 3-a

 5. victor said:

  pacat de sistem.nu cred ca era mare cheltuiala cu asa oerta pentru batrani care se deplaseaza de colo colo nu pentru plimbari cum zic uni care vad mare inghesuiala in mijloacele de transport,ei se duc sa si i a nepoti dela gradinine dela scoli,sa si cumpere medicamente si cele necesare traiului mizer pe care l duc dela o zi la alta,poate totusi e bine sa ganditi uman ca mai aveti un pic si cereti chiarcontumacia parintilor vostri ce pacat,a ti lasat de cativa ani cainii si acum va ocupati sa exterminati pensionarii..mare rusine zau sa nu va ajute dumnezeu ca aceasta stire sa devina realitate,poate si primarul marinica are ori se trage din fiinte umane

 6. [email protected] said:

  o hotarare corecta…pensionari i cu pensie de 1200-1300 lei pot plati abonamentul intreg deoarece exista salariati care castiga 700-800 ron si-si rup din ei pentru abonamentul necesar dusului la munca….pensionarii sa mai stea si pe acasa ca nu ai loc de ei in piete si pe strada sau in supermarket….bani de cumparaturi au dar de bilete nu

 7. adria1 said:

  Pentru ” grasul ” : pensionarii AU PENSII nu pentru ca le OFERITI VOI, ci pentru ca DEJA I-AU PLATIT acestui stat vreo 35-40 de ani si nu la 700-800 de lei cum spui tu, ci la intreaga suma pe care au castigat-o CONFORM MUNCII SI PREGATIRII LOR.Orasul poate face asta pentrru batranii peste 70 de ani,tinand seama de cate LE-A LUAT DEJA intr-o viata de om!!!Si nu trebuie sa astea acasa,pentru ca trebuie sa TRAIASCA si sa-si plateasca dari, sa-si cumpere mancare ,CA DEJA AU PLATIT MULT MAI MULT DECAT ,MERITA STATUL !!!

 8. viorica said:

  consider ca ar fi cazul sa se acorde mai mare atentie la cheltuirea banului public. ce sa mai zica bieti salariatii cu 400-500 de lei care mai au si 2-3 copii de crescut. primaria a fcut mai mult bine RAT-ului decat salariarilor.

 9. Un pensionar said:

  SA DE SFÂNTUL SĂ AJUNGEȚI PENSIONARI.!!!!!!!!! !!!
  ÎNCERCAȚI ŞI CU CIANURĂ SĂ SCĂPASEȚI DE PENSIONARI
  RUȘINE CELOR CE NU PRICEP NIMIC, HALAL DE CAPUL CELOR CE NU ȘTIU CE AU FĂCUT PENSIONARII PENTRU ȚARĂ. ( 8; 6; 5; 2; 1.)

 10. [email protected] said:

  pentru ADRIA1 :consider ca ar fi mai corect ca un muncitor activ sa beneficieze de o reducere la abonamentul RAT daca are salariu minim [demonstrat] deoarece acesta prin taxele platite colateral salariului contribuie la bugetul tarii…de unde se platesc si pensiile alea de 1300 ron…..legea spune pensionar peste 70 ani…nu spune ca ala a muncit 5 ani sau 40…avem de platit multe pensii din prea putine locuri de munca…pensiile se platesc din BANI IMPRUMUTATI DE LA FMI deoarece din 1990 incoace a crescut numarul pensionarilor medical..pe legi speciale….pe voi pensionarii nu va mai intereseaza SOARTA TARII ci numai ziua in care vine postasul si obtinerea de scutiri si de favoruri

 11. sofer_la _rat said:

  eu cistig 950 de ron pe luna si de foarte multe ori sint nevoit sa cumpar diverse piese pt. autobuz din salariu ca sa plimb pensionari cu venituri de 1200-1300 ron gratis??????

 12. Gura pacatosului said:

  „0, neam necredincios şi îndărătnic! Pînâ cînd voi fi cu voi!”IIsus Hristos
  Mă ruşinez să spun cîte rele suferă – bărbaţi şi femei – din pricina beţiei şi a îmbuibării; o las pe seama conştiinţei acelora care cunosc, pe propria lor piele, relele acestea. Ce poate fi mai ruşinos decît o femeie beată sau numai ameţită? Cu cît vasul e mai slab, cu atît şi naufragiul e mai mare, fie că e femeie liberă, fie că e roabă. Femeia liberă se face de rîs în faţa cetelor ei de roabe; roaba iarăşi la fel, între roabe. Şi fac – şi una şi alta – să fie hulite de oamenii fără de minte darurile lui Dumnezeu. Cînd se întîmplă astfel de beţii, aud pe mulţi spunînd: „Să nu mai fie vin”. Ce nesocotinţă! Ce nebunie! învinuieşti darurile lui Dumnezeu pentru că păcătuiesc alţii? Aceasta însă e curată nebunie! Nu-i vinul de vină, ci neînfrînarea celor care se folosesc rău de vin. Spune, dar, „Să nu fie beţie! Să nu fie îmbuibare!”; dar dacă spui: „Să nu fie vin!”, vei spune, păşind înainte puţin cîte puţin: „Să nu fie cuţit!”, din pricina ucigaşilor; „Să nu fie noapte!”, din pricina hoţilor; „Să nu fie lumină!”, din pricina clevetirilor; „Să nu fie femeie!”, din pricina desfrînărilor; şi, ca să spun pe scurt, ai desfiinţat tot ce e pe lume.

 13. pensionarul said:

  Grasule prost mai esti. pensionarii intai au muncit si au platit contributiile pentru pensie si abia peste cei 35-40 ani beneficiaza de contributiile platite. Grassule mai citeste sa te mai destepti si tu.

 14. [email protected] said:

  PENSIONARE…ai trait degeaba pana acum….si eu am o matuse care a muncit 5 ani [2 la confectii+3 la C.A.P.] si acum ceva ani la implinirea varstei de pensionare a primit pensie…datorita vointei clasei politice acum primeste 350 ron….pentru 5 ani de munca

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 26 noiembrie 2010

Actualitate

» Handbal: Vasile Stângă nu va mai fi antrenorul echipei Energia Pandurii Târgu Jiu
» Subvenţia integrală RAT, anulată în 2011
» „Scorpionii“ căzuţi la Cincu vor fi înmormântaţi astăzi
» S-a privatizat primăria
» Trei proiecte cu fonduri UE pentru Băileşti
» Parlamentul decide luni soarta asumării lui Boc
» Gorj: Însoţitorii persoanelor cu handicap îşi vor primi banii
» Atenţie, companii! Un escroc pretinde că vă returnează impozitele
» Falsuri sub ştampila Primăriei Craiova
» Gorj: Caloriferele de la Şcoala in Glogova, elemente de decor
» Dolj: Maşina soţiei fostului subprefect, distrusă în parcare
» Craiova: Un adolescent vrea să trăiască pe propriile picioare
» Iarna s-a instalat la Rânca

Local

» Profesorii nu-şi mai asumă Pactul Naţional pentru Educaţie
» Costul medicaţiei românilor cu HIV – 50 de milioane de euro pe an
» Căldură în şcoli, frig în case
» Factura greu întreţinută
» Staicu, şah la Anghel
» Benzinăriile automate intră în România
» Şase ani de închisoare pentru Drăgan
» Chelu şi ai lui rămân în arest
» Frate de procuror, arestat la Craiova
» Cosmin Sandu s-ar fi sinucis…

Sport

» Piţurcă, doar o etapă
» Ultima impresie contează
» Frăţică: Vrem măcar patru puncte din ultimele două jocuri
» Mladen, în sferturile Cupei Italiei
» Cîrţu, demis de la CFR
» Cum mută Piţi?
» Scoţienii cer arbitri străini
» Ştefan Radu scapă de operaţie
» Serena nu serveşte la Melborne
» Hănescu vrea în top 20 ATP
» Baschetbaliştii de la SCM-U joacă astăzi cu Braşov
» Prinţul William susţine candidatura Angliei la CM 2018

Bani & Afaceri

» Belvedere către podul de peste Dunăre
» Scurte ştiri
» Salariul minim – 670 de lei. Creşte presiunea pe firme

Sanatate

» Coplată la medic, de anul viitor
» Tratarea răcelii fără medicamente
» Ritmul cardiac normal

Magazin

» „Religia în formare“
» Fereşte-te de radar!
» Agenda evenimentelor
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Ia te uită
» Horoscop
» Cinci oraşe pentru inspiraţia artistică

Opinii

» Război mamelor

Top