3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova, ocolită de o centură completă

Craiova, ocolită de o centură completă

Ministerul Transporturilor şi Prefectura Dolj vor să dea bice construirii şi modernizării infrastructurii existente de drumuri din Dolj, chiar dacă legea exproprierii pentru cauză de utilitate publică nu a fost încă votată de parlament. Cele două părţi au semnat joi un protocol de colaborare prin care prefectura se obligă să faciliteze ocuparea amplasamentelor şi să se implice în emiterea acordului de acces pe terenurile administrate sau deţinute de unităţi administrativ-teritoriale ale statului, până la finalizarea procedurilor de transfer sau de expropriere.
„Părţile semnatare vor colabora pentru înlesnirea demarării lucrărilor de construcţie de autostrăzi şi drumuri de interes naţional“, se arată în protocol. Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a declarat vineri că protocolul a fost semnat pentru demararea lucrărilor la centura ocolitoare a Craiovei.
„Legea a trecut de Camera Deputaţilor şi se află în Senat unde va fi votată într-o săptămână. Anul viitor va începe modernizarea drumurilor Craiova – Bechet şi Craiova – Calafat şi construirea centurii ocolitoare de sud vest. Nu mai este doar de la Aeroport până la Cârcea, ci va merge până în sud. Va fi o ocolitoare completă“, a spus prefectul.
Cu o zi înainte ca Ministerul Transporturilor şi prefectura să semneze protocolul de colaborare, Compania Naţională de Autostrăzi parafa contractul de finanţare pentru construirea centurii de ocolire a municipiului Caracal. 40 de milioane de euro vor fi investite în acest proiect din care mai puţin de jumătate sunt fonduri nerambursabile, restul venind de la bugetul de stat. Cum centura măsoară puţin peste zece kilometri, costul pe kilometru de centură este de aproape patru milioane de euro. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII