13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNebunie la subvenţiile pentru căldură

Nebunie la subvenţiile pentru căldură

Mii de craioveni solicită zilnic obţinerea unui certificat fiscal de la Direcţia de Impozite şi Taxe. Actul este nece-sar pentru completarea dosarelor de obţinere a subvenţiei pentru încălzirea locuinţei.

Pentru a face faţă afluxului de persoane, reprezentanţii Direcţiei de Impozite şi Taxe au decis să suplimenteze numărul personalului care se ocupă cu eliberarea acestor documente şi să ceară sprijinul poliţiei comunitare pentru a ordona cozile de la intrarea în sediul instituţiei. „În prezent, eliberăm în jur de 3.000 de certificate pe zi. Toţi lucrătorii de la cele 12 ghişee, pe lângă faptul că încasează taxe sau desfăşoară alte activităţi specifice, eliberează şi certificate. Am suplimentat cu cinci numărul inspectorilor care lucrează la eliberarea acestor certificate. Sunt din ce în ce mai mulţi solicitanţi, deoarece mulţi s-au lăsat pe ultima sută de metri sau abia acum s-au interesat ce acte le sunt necesare pentru obţinerea subvenţiei respective“, a declarat directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Craiova, Sorin Marcu.

Nemulţumiri la coadă

Unii dintre cei care aşteaptă zeci de minute la cozile formate la uşa Direcţiei sunt nemulţumiţi pentru că trebuie să stea la rând, deşi ei doar îşi plătesc impozitele sau au nevoie de o ştampilă. „Eu am achiziţionat un autoturism în leasing. Acum am nevoie de o ştampilă pe declaraţia de impozitare. Şi stau să aştept“, a spus Marius Boştinaru. „Asta este culmea. Trebuie să stau la coadă ore întregi, să dau bani la buget“, a strigat o femeie, apostrofându-i pe poliţiştii comunitari.
Deşi numărul celor care solicită eliberarea acestor certificate este tot mai mare de la o zi la alta, la Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială numărul dosarelor acceptate este în scădere faţă de anii precedenţi. În medie, se primesc 125 de solicitări pe zi. Este o scădere de peste 50%. Pentru încălzirea locuinţei cu lemne au fost înregistrate 452 de solicitări, faţă de 1.535 de dosare în 2009, iar pentru gaze, în această lună au fost înregistrate 1.812 dosare, faţă de 3.695 acceptate pentru aceeaşi lună anul trecut. Numărul acestor solicitări poate fi diminuat în urma verificărilor efectuate. Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari din Craiova nu prea au catadicsit să depună solicitările pentru obţinerea subvenţiei. Până în prezent, doar trei asociaţii au depus solicitările proprietarilor, restul mai având la dispoziţie două zile, termenul final de depunere a dosarelor pentru luna în curs fiind 12 noiembrie 2010. Dacă acesta nu va fi prelungit, peste 300 de asociaţii vor pierde subvenţiile pentru luna noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII