Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

Manager de nota 10 la Spitalul de Urgenţă
Conf.dr. Florin Petrescu este oficial manager al Spitalului de Urgenţă Craiova, după ce a promovat concursul desfăşurat în perioada 2-5 noiembrie la sediul instituţiei. Fostul interimar a fost, de fapt, singurul candidat pentru şefia unităţii sanitare. El a obţinut nota maximă, 10, la probele de interviu şi pentru prezentarea proiectului de management, şi 9,70 la proba scrisă. Florin Petrescu a mai fost director al Spitalului de Urgenţă Craiova în perioada 2003-2006, iar din 2008 până la concursul din această săptămână a fost manager interimar. Mai deţine funcţiile de prodecan la Facultatea de Medicină din Craiova şi şef al Clinicii Medicale II din cadrul Spitalului de Urgenţă Craiova. Concursul pentru postul de manager al unităţii medicale din Bănie a fost organizat de noul consiliu de administraţie al unităţii sanitare. Şeful acestui consiliu a fost şi şeful comisiei de examinare, nimeni altul decât consilierul judeţean PSD Fănel Văduva, fostul subaltern al lui Petrescu. Văduva a făcut parte din echipa lui Petrescu, în calitate de director administrativ, până la 1 iulie 2010, când ministrul sănătăţii a desfiinţat funcţiile de director administrativ, director de resurse umane, director IT şi director contracte. Fănel Văduva face parte şi din comisia de specialitate „Studii, prognoze, buget finanţe, administrarea domeniului public şi privat al Judeţului Dolj“ din cadrul Consiliului Judeţean Dolj.
Simona TUDOR

Contract de salvare pentru Avioane Craiova
Avioane Craiova SA ar putea beneficia în curând de două contracte cu MApN, pentru repararea unor aparate IAR 99 Şoim, în valoare de 2,8 milioane de lei, spun surse din cadrul societăţii. „Acest contract ar fi ca o gură de oxigen. Cred că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună. Sper să semnăm acest contract“, spun sursele citate. Din cauza lipsei de contracte, societatea are probleme cu achitarea datoriilor către bugetul de stat şi către furnizori. Recent, conducerea s-a văzut nevoită să mai renunţe la 100 de salariaţi. Foştii angajaţi au şi ei de recuperat salarii
restante, iar unii dintre ei au şi câştigat în instanţă. Cei 320 de angajaţi nu şi-au primit salariile pe ultimele patru luni şi lichidarea pentru lunile aprilie, mai şi iunie. Cu toate acestea, chiar şi cele două contracte ar asigura de lucru pentru doar un sfert dintre angajaţi, iar ceilalţi vor rămâne în continuare în şomaj tehnic.
Bogdan GROŞEREANU

Un nou târg de produse tradiţionale româneşti
Weekendul acesta, Craiova va fi gazda unui nou târg de produse tradiţionale româneşti organizat de Primăria Municipiului Craiova şi Consiliul Local Municipal. „La evenimentul de săptămâna aceasta vor participa mici producători din diferite zone ale ţării, cu specialităţi din brânză şi lapte, preparate din carne, miere, turtă dulce, produse de panificaţie, ulei presat la rece“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Craiova. Manifestarea, ca şi cea de săptămâna trecută, care a fost prima de acest gen din Bănie, reprezintă un proiect de promovare şi vânzare a produsele tradiţionale, ecologice, româneşti, preparate în casă, şi totodată de sprijinire a producătorilor autohtoni. Standurile participanţilor la eveniment vor fi amplasate pe str. A.I. Cuza, iar programul târgului de produse tradiţionale româneşti va fi: sâmbătă, 6 noiembrie 2010, între 10.00-22.00; duminică, 7 noiembrie 2010, între 10.00-22.00.
Andreea HORCONE

Exit mobile version