Acasă Actualitate Bănia, împodobită mai devreme

Bănia, împodobită mai devreme

Primăria Craiova a scos de la naftalină instalaţiile şi podoabele specifice sărbătorilor de iarnă, pentru a decora oraşul. Acţiunea a demarat anul acesta mult mai devreme, cu o lună înainte, deşi aprinderea oficială a instalaţiilor va avea loc pe 1 decembrie. Reprezentanţii administraţiei locale spun că RAADPFL Craiova, Regia căreia îi revine această sarcină, nu mai dispune de acelaşi număr de angajaţi şi trebuie să ducă la bun sfârşit această operaţie cu mai puţini oameni. „Am început mai devreme să aranjăm instalaţiile fiindcă, faţă de anul trecut, când lucram cu trei echipe şi mai multe maşini, în acest an dispunem doar de o singură echipă, şase angajaţi şi o singură maşină. Până la 1 decembrie, instalaţiile şi ornamentele trebuie aranjate şi trebuie făcute probe. Există un anume traseu care trebuie parcurs. Acum, lucrăm pe Calea Bucureşti“, a declarat directorul RAADPFL Craiova, Ion Petre.
Ornamentele care vor împodobi zona centrală a oraşului şi instalaţiile electrice sunt aceleaşi din anii trecuţi. Din cauza crizei, Primăria Craiova nu a mai investit nici un leu pentru achiziţii de acest gen. Bani vor fi cheltuiţi numai cu achiziţionarea brazilor de Crăciun, care vor fi amplasaţi în Piaţa „Mihai Viteazul“, la Teatrul Naţional, unde se va amenaja şi Orăşelul copiilor, la Gară, în cartierele Brazda lui Novac şi Craioviţa Nouă şi în Parcul Tineretului. „Cheltuieli suplimentare se vor face numai cu achiziţionarea brazilor. Urmează să mergem undeva în zona Polovragi şi Horezu, pentru a vedea ofertele şi ulterior să facem comanda. Costul acestora nu are cum să treacă de 10.000 de lei“, a precizat Ion Petre.  
De feerie, culoare şi lumini se va bucura numai zona centrală a oraşului, deoarece numai aici vor fi puse ornamente, ghirlande, globuri, candelabre, figurine din beteală şi instalaţii electrice. Vor fi împodobite strada Unirii, Calea Bucureşti de la Curtea de Apel Craiova până la McDonald’s, precum şi străzile A.I. Cuza, Romul şi Arieş.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version