14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateE oficial: Soţii Ceauşescu, îngropaţi în Cimitirul Ghencea

E oficial: Soţii Ceauşescu, îngropaţi în Cimitirul Ghencea

Medicii legişti confirmă că bărbatul îngropat în Cimitirul Ghencea este Nicolae Ceauşescu, concluzia rezultând în urma comparării ADN-ului cadavrului deshumat în iulie cu probe de la fiul lui, Valentin Ceauşescu, şi de la unul dintre fraţi.
După 20 de ani, legiştii au găsit probe bune, un ADN bun, astfel că s-a putut compara cu celelalte probe existente, a declarat ieri, pentru Mediafax, Dan Dermengiu, directorul general al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) din Bucureşti.
„Am comparat ADN-ul lui Nicolae Ceauşescu cu probe de la fratele lui şi de la Valentin. Rezultatul este statistic. O certitudine clară aveam dacă exista şi o probă a lui Nicolae Ceauşescu (din timpul vieţii – n.r.), dar cert este că ADN-ul şi de la frate, şi de la copil indică faptul că este vorba despre Nicolae Ceauşescu“, a spus Dan Dermengiu.
În cazul Elenei Ceauşescu, materialul cu care se putea compara proba era prea puţin, cercetările fiind oricum concentrate asupra lui Nicolae Ceauşescu, unde existau mai multe referinţe genetice, a mai spus directorul INML.
Rămăşiţele pământeşti ale soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost deshumate pe 21 iulie, singurul fiu al acestora care mai este în viaţă, Valentin Ceauşescu, dorind să se stabilească dacă acestea sunt ale părinţilor săi.
Medicii legişti au prelevat probe de la Nicolae şi Elena Ceauşescu, rămăşiţele pământeşti ale acestora fiind apoi reînhumate.
Deshumarea a avut loc la cererea lui Valentin Ceauşescu şi a lui Mircea Oprean. Valentin Ceauşescu a devenit recent, alături de Mircea Oprean, proprietarul mormintelor din Cimitirul Ghencea, după mai mulţi ani de procese.

mediafax.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII