13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate56,3 milioane de lei pentru distribuirea de mere în şcoli

56,3 milioane de lei pentru distribuirea de mere în şcoli

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a alocat 56,3 milioane de lei pentru distribuirea de mere în şcoli, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe, demarat de autorităţile locale la 1 noiembrie, se arată într-un comunicat al ministerului.
MADR anunţă că acesta este primul an în care programul presupune implementarea de măsuri adiacente distribuirii de mere, considerându-se că acestea vor contribui la formarea şi fixarea de obiceiuri alimentare sănătoase şi la conştientizarea beneficiilor consumului de fructe şi legume proaspete. Pentru măsurile adiacente, autorităţile locale vor putea cheltui până la 10 la sută din fondurile alocate pentru distribuirea de mere, urmând să recupereze de la APIA sumele cheltuite. În funcţie de preferinţe şi de buget, acestea vor putea opta pentru măsuri cum ar fi organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole sau la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă.
Având în vedere că, pentru anul şcolar 2010/2011, programul respectă calendarul propus, MADR îşi exprimă încrederea în faptul că majoritatea cantităţilor de mere contractate vor proveni de la producătorii autohtoni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS