11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria reface stocul

Primăria reface stocul

Primăria Craiova va reface, în perioada 8 – 12 noiembrie, rezerva de alimente care provin din stocurile de intervenţie comunitare, urmând ca acestea să fie livrate către beneficiari.
Distribuirea alimentelor de la UE a fost sistată pe 25 octombrie, din cauza epuizării acestora. În această tranşă, pe lângă făină, mălai, paste făinoase şi biscuiţi, va fi adus şi zahărul. De când a început împărţirea acestor alimente, în luna septembrie, beneficiarii nu au primit zahărul. Laptele praf nu va ajunge nici  de această dată în depozitele primăriei. „Pentru Dolj, implicit Craiova, făina vine din Vâlcea, mălaiul, pastele făinoase şi biscuiţii, de la Băneasa şi zahărul, de la Alba Iulia. Lapte praf nu am primit până acum. Azi (ieri – n.r.), am transmis către Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială programarea cu livrarea produselor alimentare. În sarcina lor cade activitatea de depozitare şi distribuire a alimentelor către persoanele defavorizate“, a declarat reprezentantul Consiliului Judeţean Dolj, Adrian Plugaru.
În Craiova, 19.340 de persoane aşteaptă să primească alimente de la UE, majoritatea fiind  şomeri.
„După ce produsele alimentare vor ajunge în depozitele Regiei Autonome de Transport Craiova – Secţia 2 Depou Tramvaie din bulevardul Dacia nr. 3 – 5, vom aduce la cunoştinţa beneficiarilor data şi programul la care se va relua distribuirea, precum şi categoriile de destinatari“, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Carmen Licu.
Numai şomerii aflaţi în plată şi cu carnetul vizat pentru luna în curs vor lua aceste ajutoare alimentare. Iniţial, mulţi dintre craiovenii care au rămas fără un loc de muncă şi primesc indemnizaţie de şomaj au fost trecuţi pe listele cu beneficiari, dar între timp li s-a încheiat perioada de şomaj şi prin urmare sunt scoşi de pe liste. Nemulţumiţi, mulţi dintre ei au solicitat un răspuns din partea autorităţilor locale, care au lăsat rezolvarea situaţiei la latitudinea consiliului judeţean. „Am avut o întâlnire cu reprezentanţii APIA, cu cei de la AJOFM şi am ajuns la concluzia că vor primi aceste alimente numai şomerii aflaţi în plată la data ridicării alimentelor, aşa cum spun şi prevederile legale. Adică, persoanele care se prezintă pentru ridicarea alimentelor în noiembrie trebuie să primească în această lună indemnizaţie de şomaj şi să aibă carnetul vizat la zi“, a precizat reprezentantul CJ Dolj, Adrian Plugaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS