11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea de Apel Craiova, fieful lui Cotigă

Curtea de Apel Craiova, fieful lui Cotigă

Judecătorii Curţii de Apel Craiova ţin cu tot dinadinsul să-l vadă din nou director la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj pe Silviu Cotigă. În ciuda faptului că este judecat (ba chiar şi condamnat în primă instanţă) pentru şantaj – acesta a câştigat luni, la instanţa craioveană, pentru a doua oară în acest an, dreptul de a-şi reocupa funcţia până la definitivarea procesului său penal.
Reamintim că fostul şef al ITM Dolj, Silviu Cotigă, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova, pentru că l-ar fi şantajat pe patronul unui service auto, trimiţându-i în control doi inspectori de muncă, pentru a-l determina să „uite“ de o datorie pe care firma soţiei sale o avea la service.
În baza Legii privind statutul funcţionarilor publici, Ministerul Muncii a constatat – prin ordin de ministru – că şeful ITM Dolj este suspendat de drept pe durata procesului. Deşi o asemenea măsură e impusă prin lege, Curtea de Apel Craiova a dispus, în primăvara acestui an, să suspende… suspendarea lui Cotigă. Astfel, fostul director al ITM revenea pe funcţie, ca şef al celor doi inspectori care sunt martori ai acuzării în procesul său.
Pus în faţa unei asemenea sentinţe judecătoreşti, ministerului nu i-a rămas decât să se conformeze. Aşa că, pe 18 iunie 2010, l-a repus în funcţie pe Cotigă. Pentru a se conforma însă şi dispoziţiilor legii, ministerul a revenit în aceeaşi zi cu Ordinul nr. 472, prin care îl suspenda din nou pe directorul reinstalat.
Silviu Cotigă a cerut şi suspendarea acestui ordin, iar dosarul a ajuns tot la Secţia de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Craiova. Luni, judecătorii de aici i-au dat câştig de cauză, punându-l din nou şef peste cei doi inspectori care au dat declaraţii împotriva lui în procesul de şantaj. Sentinţa poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII