Acasă Actualitate Craiova, „periată“ de sute de poliţişti şi jandarmi

Craiova, „periată“ de sute de poliţişti şi jandarmi

http:http://www.youtube.com/watch?v=SPookahib1o
Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a decis să organizeze, între 1 şi 3 noiembrie, încă o acţiune de proporţii în municipiul Craiova, la care vor participa jandarmi şi sute de poliţişti din Dolj, Gorj, Olt şi Vâlcea. Deşi statisticile arată o scădere a infracţiunilor comise pe străzile din Craiova, poliţiştii de la IGPR au explicat că organizarea de astfel de acţiuni coordonate de la Bucureşti urmăreşte prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
IPJ Dolj a demarat ieri a doua acţiune de proporţii organizată în Craiova în mai puţin de o lună, acţiune care este coordonată şi monitorizată de doi ofiţeri din cadrul IGPR, comisarul-şef Mihai Pruteanu, directorul adjunct al Direcţiei de Ordine Publică, şi inspectorul principal Aurelian Călineaţă din cadrul Direcţiei Rutiere.
Din datele oferite de poliţiştii doljeni, între 1 şi 3 noiembrie, zilnic vor fi prezenţi pe străzile din Craiova peste 450 de poliţişti şi jandarmi, care vor acţiona în principal pe linie de ordine publică şi vor institui filtre rutiere.
Comisarul-şef Mihai Pruteanu a precizat că în urma analizelor făcute la Bucureşti, s-a constatat că infracţiunea stradală a scăzut în Craiova, iar cetăţenii sunt în siguranţă. Totuşi, acţiunea începută ieri va oferi „un surplus de siguranţă“ şi, mai ales, prin ea „se doreşte demolarea mitului cum că Bănia ar fi un oraş nesigur“. De asemenea, comisarul-şef Pruteanu a lăsat să se înţeleagă că poliţiştii nu urmăresc aplicarea de amenzi, ci prevenirea comiterii de infracţiuni.
La ultima acţiune cu efective mărite, organizată între 13 şi 15 octombrie în Craiova, oamenii legii au legitimat peste 3.000 de persoane şi au constatat 951 de contravenţii, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 108.968 de lei. În plus, au fost reţinute 32 de permise de conducere, retrase 27 de certificate de înmatriculare şi au fost constatate 30 de fapte de natură penală.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version