24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMotru - încălzit, datornicii- debranşaţi

Motru – încălzit, datornicii- debranşaţi

Locuitorii municipiului Motru au de astăzi căldură în apartamente, după ce Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) a decis furnizarea agentului termic în tot oraşul, indiferent de datoriile pe care asociaţiile de proprietari le au la întreţinere.

Asociaţiile de proprietari din Motru primesc de astăzi agent termic. În municipiu există 17 asociaţii de proprietari, totalizând peste 6.500 de apartamente. Doar câteva sute de locuinţe beneficiază de centrale individuale sau de încălzire din alte surse, restul depinzând de agentul termic furnizat în sistem centralizat de UATAA. Prestatorul de servicii către populaţie a decis ca alimentarea cu agent termic a caloriferelor din apartamentele motrenilor să fie făcută începând cu 1 noiembrie, întrucât peste 90% dintre locuitorii oraşului primesc ajutor la plata căldurii. Astfel, UATAA încasează majoritatea banilor pentru căldură din ajutorul de la stat şi mai puţin de la cetăţeni.

Încep şi debranşările

Deşi toată lumea din Motru beneficiază din noiembrie de căldură, inclusiv unităţile de învăţământ, conducerea Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă a declarat că peste aproximativ două săptămâni va fi pus în aplicare un program de debranşare a datornicilor. „Suntem singura localitate din Gorj în care încălzirea este asigurată în sistem centralizat. Foarte puţini au fost cei care au trecut la centralele de apartament, cu toate că există reţeaua de gaze. Spitalele nu mai depind de noi, în rest toată lumea va avea căldură, astfel încât să nu mai fie probleme din cauza frigului. În acelaşi timp, UATAA furnizeză agent termic şi la asociaţiile cu datorii foarte mari. Avem de recuperat de la şcoli şi de la asociaţiile de proprietari peste 20 de milioane de lei. La şcoli nu vom opri căldura, dar peste două săptămâni, când sistemul va funcţiona în parametri optimi şi va fi echilibrat, vom trece la debranşarea asociaţiilor cu datorii. Prima va fi Asociaţia de proprietari nr. 9, care are datorii la UATAA de 1,2 milioane de lei. Ei abia îşi achită în prezent factura lunii noiembrie 2007. Asociaţia nr. 9 va fi debranşată peste două săptămâni. Cu datorii mari mai sunt Asociaţiile nr. 13 şi nr. 17. Asociaţia nr. 17 îşi achită acum facturile din luna aprilie 2009. Abia am făcut rost de bani să plătim stopajul la sursă şi salariile pentru jumătate din salariaţi – 157 de oameni. Vom face analize şi vom debranşa şi blocuri din cadrul altor asociaţii, acolo unde sunt debite restante mari“, a precizat Ilie Schinteie, directorul UATAA Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII