22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViolenţele din Cairo:15 persoane au murit în cursul confruntărilor

Violenţele din Cairo:15 persoane au murit în cursul confruntărilor

Confruntările între manifestanţii ostili puterii militare şi forţele de ordine continuau luni dimineaţă în piaţa Tahrir din Cairo, după violenţele care s-au soldat cu 15 morţi începând de sâmbătă.

Poliţia lansa grenade lacrimogene asupra sutelor de manifestanţi adunaţi în grupuri mici în piaţă şi în împrejurimi, care răspundeau aruncând cu pietre, potrivit imaginilor difuzate în direct de televiziunea publică.

În total 15 persoane au murit în cursul confruntărilor: treisprezece duminică la Cairo, şi nouă în noaptea de sâmbătă spre duminică, una în capitala egipteană şi cealaltă la Alexandria (nord).

Aceste confruntări se derulează cu o săptămână înainte de debutul, la 28 noiembrie, a primelor alegeri legislative de la înlăturarea în februarie a preşedintelui Hosni Mubarak, în urma unei revolte populare.

Manifestanţii cer sfârşitul puterii militare care s-a instalat de la plecarea lui Mubarak. Sloganurile îl vizează în special pe mareşalul Hussein Tantawi, şeful Consiliului Suprem al Forţelor Armate (CSFA) şi liderul de facto al ţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII