12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEuro-administraţie la Consiliul Judeţean Gorj

Euro-administraţie la Consiliul Judeţean Gorj

Consiliul Judeţean Gorj face demersuri pentru implementarea unui proiect cu finanţare europeană, intitulat „Euro-Strategie, Euro-Administraţie, Euro-Cetăţeni“, fiind aprobată contribuţia locală de 2%, precum şi taxa pe valoarea adăugată.
Autorităţile judeţene îşi propun să implementeze un sistem de calitate în administraţia publică locală şi să îmbunătăţească relaţia între funcţionarul public şi cetăţean. În acest sens, urmează să fie făcute toate demersurile pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile în cadrul unui Proiect intitulat „Euro-Strategie, Euro-Administraţie, Euro-Cetăţeni“. Valoarea proiectului este de 969.060 de lei, din care cheltuieli eligibile 781.500 de lei, iar diferenţa o reprezintă contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Gorj. Finanţarea va fi obţinută în cadrul Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, Axa prioritară I, Domeniul de intervenţie „Îmbunătăţirea procesului de luare a deciziilor la nivel politico-administrativ“, Cererea de proiecte „Strategii de dezvoltare locală“.

Contribuţie locală de 15.630 de lei
 
Pentru a putea îndeplini condiţiile precontractuale impuse solicitanţilor de către Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional, a fost necesară aprobarea unei hotărâri de consiliu judeţean. Conform acesteia, contribuţia instituţiei la proiect este de 15.630 de lei, iar taxa pe valoarea adăugată aferentă finanţării este de 187.560 de lei, care va fi recuperată în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, conform gradului de rambursare a cheltuielilor. „Este un proiect la care contribuţia Consiliului Judeţean este nesemnificativă, în raport cu suma atrasă. Finanţarea se face din Fondul Social European, Programul Operaţional Regional şi vizează tocmai Axa prioritară I, care se referă la îmbunătăţiri de structură şi proces ale managementului ciclului de politici publice. Sunt fonduri nerambursabile pe care le avem la dispoziţie pentru a creşte capacitatea administrativă în relaţia cu cetăţeanul“, a afirmat şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS