10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii, puşi să-i păzească pe elevi

Profesorii, puşi să-i păzească pe elevi

Uciderea elevului de la Liceul „Tudor Arghezi“ din Craiova, Andrei Goreci, ar putea schimba faţa şcolilor din oraş. Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a cerut factorilor responsabili în domeniu să-i implice mai mult pe profesori în activitatea de supraveghere a comportamentului elevilor atunci când nu sunt la ore.

Profesorii din Dolj ar putea avea o sarcină în plus pe lângă aceea de a preda ore la şcoală. Prefectul de Dolj s-a declarat întristat de moartea lui Andrei Goreci, dar şi deranjat de faptul că oraşul a ajuns din nou în atenţia mass-media cu un caz negativ. Aşa că vrea ca profesorii să se implice mai mult în activitatea elevilor în pauzele dintre ore. „Problema ne doare pentru că am ajuns pe toate agenţiile de presă iarăşi cu un eveniment negativ. Trebuie să ne gândim cum să luăm măsurile pentru că evenimentele care s-au întâmplat în Dolj au avut reverberaţii privind siguranţa stradală. Asta ne-a atras atenţia că trebuie să facem ceva“, a spus prefectul, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de ieri, la care participă directorii instituţiilor deconcentrate din judeţ. Prefectul a şi găsit una dintre soluţii. „Nu numai poliţiei îi revine sarcina de a supraveghea şcolile şi împrejurimile lor. Le revine şi profesorilor, care nu au nici o justificare în ceea ce priveşte lipsa dotărilor cu camere de luat vederi, pentru că nu ştiu câţi se uită în timp real. Pe vremuri, în pauze, profesorii mai ieşeau în curte şi ar fi bine de studiat cât de mult se implică profesorii şi în aceste acţiuni. Trebuie urmărit în timp real ce se întâmplă în timpul pauzelor şi stabilit cine urmăreşte, cine este de serviciu. Să fie pe hol, în curte, la monitor“, le-a trasat Georgescu sarcină profesorilor. Actualul şef interimar al poliţiei doljene, Nicuşor Badea, a precizat că la multe dintre şcolile care au camere de supraveghere, monitoarele se află în biroul directorului şcolii, iar profesorii nu au acces la ele, lucru care l-a enervat pe Georgescu. „Se dă vina pe lipsa dotărilor, dar e lipsă de organizare. Dacă se găseşte monitorul la director, nu stă directorul să urmărească dacă sunt hârjoneli pe hol“, a spus prefectul. Acesta a dat de înţeles că moartea lui Andrei Goreci ar fi putut fi evitată dacă responsabilii liceului ar fi văzut pe camere incidentul de pe hol dintre elev şi fratele agresorului şi dacă ar fi raportat acest lucru apoi poliţiei.  

Profesorii de serviciu nu mai predau în ziua respectivă

Inspectorul general al ISJ Dolj, Mihaela Moţăţeanu, le-a luat apărarea directorilor şi profesorilor de la „Arghezi“: „Există procedură în fiecare unitate şcolară pentru activitatea profesorului de serviciu. Se încearcă să nu mai fie profesori de serviciu care să mai aibă şi ore. Accidentul de lângă Liceul «Arghezi» s-a întâmplat în afara orelor de curs şi în afara şcolii. Spre deosebire de alte şcoli, unde se fac numai hârtii, la «Arghezi» sunt şi activităţi. Nu consider că este numai vina şcolii. La locul unde s-a întâmplat crima, puteau fi «n» poliţişti, poate pentru fiecare elev. Aş vrea să nu implicăm foarte mult şcoala în acest eveniment“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII