Subprefectul Ciobotea a câştigat 20.000 de euro stând acasă

Etichete , ,


Cazul subprefectului de Dolj, Ionel Ciobotea, repus în funcţie de instanţă după ce a fost dat afară de guvern, demonstrează că modificarea haotică a cadrului legislativ dăunează grav bugetului de stat. Ciobotea a speculat carenţele legilor şi a obţinut din partea magistraţilor plata drepturilor salariale restante. Deci, subprefectul a stat bine mersi acasă şi a primit salariu. În tot acest timp, locul său din prefectură a fost ocupat de altă persoană care şi ea, la rândul ei, a primit salariu. Ciobotea a încasat nu mai puţin de 60.000 de lei drepturi salariale obţinute în instanţă (aproximativ 15.000 de euro – n.r.) după ce guvernul Tăriceanu l-a eliberat din funcţie pentru a-şi numi omul său în conducerea Prefecturii Dolj. Aceeaşi replică a avut Ciobotea şi la decizia guvernului Boc de a-l suspenda din funcţie. A dat în judecată guvernul, pe primul-ministru şi Ministerul Administraţiei şi Internelor şi a obţinut încă 16.000 de lei salarii restante. În total, Ciobotea a câştigat de pe urma prostiei celor două guverne aproape 80.000 de lei (aproximativ 20.000 de euro – n.r.) stând acasă. Potrivit hotărârii Curţii de Apel Bucureşti din data de 7 septembrie anul acesta, guvernul a fost obligat să-i plătească lui Ciobotea diferenţa drepturilor salariale, iar Hotărârea de Guvern nr. 351, Decizia nr. 142 şi Ordinul nr. 352, toate din 2010, au fost suspendate. Prin HG nr. 351 din 14 aprilie, guvernul decisese să-i aplice lui Ciobotea mobilitatea din funcţia publică de subprefect al judeţului Dolj în aceea de inspector guvernamental. În aceeaşi zi, primul-ministru Emil Boc a emis Decizia nr. 142, prin care acesta a fost numit inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Ciobotea nu s-a mulţumit să ceară salariile pe care le-ar fi primit dacă ar fi venit la muncă, ci a solicitat instanţei şi daune morale. Judecătorii i-au respins însă cererea. Cazul Ciobotea nu a fost singular în peisajul administrativ al Doljului. Mai toate instituţiile deconcentrate au avut la începutul anului doi sau chiar trei directori pe un singur loc, dar toţi plătiţi de la buget. Doar unul din ei venea la muncă, ceilalţi stăteau acasă şi se judecau cu guvernul. Revenind la Ciobotea, decizia finală privind soarta postului de subprefect o va avea Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care ieri urma să judece recursul guvernului.
Comenteaza acum

7 Comentarii

 1. '90 -' 92 said:

  da citi bani a facut cu intermedierea vinzarii de copii catre cetateni francezi ati reusit sa descoperiti? asta e uns cu de toate, va avea de dat socoteala, nu gluma pe lumea ailalta pentru cit rau a facut el si nevasta.sa ani la rind. Cercetati rogu-va citi copii au fost luati din casele de copii de pe vremuri si VINDUTI unor retele de pedofili(chipurile adoptati).

 2. unu said:

  Sa-i plateasca judecatorii care au hotarat asta,cine stie poate s-au inteles sa-i imparta.

 3. de florica said:

  ciobotea zis singerete iate uita sa ocupat si vinzari de copii, vai de capul tau mai vrei sa vi inapoi la prefectura,dute dracu la puscarie si ea si pe prietenul tau vasile constantin primarul di bucovat cu tine ca doar sinteti prieteni ,si vezi ca asta a fost mai smecher decit tine a mincat un cimintir si de cind este primar la bucovat facu o gaura de citeva miliarde pe care vrea sa le arunce pe alti ,nu zic ca ia mincat singur ci cu nepoatasa vladulescu mirela inspectoarea curului si hoata comunei ,florea constanta contabila primariei si amanta luila puscarie cu jigodiile si cu tine ciobotea jigodie ce esti.

 4. Vasilica said:

  bai floric-oooooooo;zis 90-92 zis etc cine esti tu fa sa vb despre oameni cinstiti.cred ca traiesti pe sub pamant.se vede ca n-ai pic de educatie de aceea iti vb si asa.cum poti sa aduci asemenea acuzatii grave.esti muritoare de foame si n-ai pe cine stoarce.du-*te vwere la pod sau cerseste la usa altcuiva ca din cate stiu eu omul asta de care vb tu este cel mai cinstit om din prefectura aia n-ai tu studiile lui si pe de alta parte n-ai de ce sa vb despre o pers pe care n-o cunosti.omul asta este cu dreptatea cu legea pe care a respectat-o tot timpul a facut numai bine si nu a cerut nimic in schimb.il stimez si-l apreciez fiindca tot timpul a lucrat si a muncit corect sa-ti intre in cap scroafa batrana ce esti.

 5. ciubotica cucului said:

  a muncit corect are dreptate Vasilica cel mai corect din prefectura ….****i pe nevastasa si pe fiesa daca o avea.il apreciez la maxim

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 27 octombrie 2010

Actualitate

» În ultima zi din octombrie se trece la ora de iarnă
» Tineri cu dizabilităţi, în căutarea unui loc de muncă
» Subprefectul Ciobotea a câştigat 20.000 de euro stând acasă
» Farmaciile mint bolnavii
» Craiova: Întreţinerea parcurilor, de azi pe mâine
» Oltenii, datori vânduţi la bănci
» Craiova: Executaţi de asociaţii şi Termoficare
» 5.859 de elevi doljeni au solicitat „Bani de liceu“
» Boc: Astăzi a câştigat raţiunea în faţa populismului opoziţiei, care are tolba plină de promisiuni
» Gorj: Ruşeţ îi verifică la „pile“ pe directorii de deconcentrate
» Mugur Isărescu: Suntem total incoerenţi în politici şi în semnale
» Gorj: Preşedinta Judecătoriei Târgu-Cărbuneşti a fost implicată într-un accident auto
» Mitingul din Piaţa Constituţiei s-a încheiat

Local

» Distincţii acordate de Zilele Craiovei
» Elevii din Ergheviţa învaţă în clase fără uşi
» Fără intermediari în sistemul Asigurărilor de Sănătate
» Vaccinarea antigripală va începe săptămâna viitoare
» Profesorii de la Şcoala nr. 24 ameninţă cu greva foamei
» Expertiza INML, favorabilă lui Ionel Manţog
» Ionuţ Dinu, condamnat cu executare

Dolj

» Un botez, o nuntă şi o tentativă de omor

Sport

» Pandurii, fotbal fără puncte
» Uitaţi meciul cu FC Vaslui!
» Haţegan, la Urziceni
» Ştiinţa, neinteresată de revenirea lui Bornescu
» Piţi: Vrem să câştigăm Cupa
» Bellu îşi felicită gimnastele
» Tenismenii români, perdanţi
» Campioni de mici
» Energia merge încrezătoare la Sibiu
» Oltenii vor să-i bată iar pe harghiteni
» Caracatiţa Paul a murit
» Adrian Mutu va fi deocamdată amendat
» Spaniolii vor să pună mâna şi pe Balonul de Aur

Bani & Afaceri

» Criza accentuează tendinţa de fraudă în mediul economic
» Doar 40 de finanţişti doljeni nu primesc stimulente
» Investitori străini la Rovinari
» Topul firmelor doljene pe anul 2009
» Străzile Craiovei, la mila bugetului

Magazin

» Medalioane de pui cu vinete
» Alimente interzise animalelor
» Abutilon, o veche plantă de apartament
» Decor de toamnă
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Opinii

» Despre reclădirea încrederii în instrumentele derivate

Top