11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRevoltă a comercianţilor la Primăria Craiova

Revoltă a comercianţilor la Primăria Craiova

Comercianţi din toată ţara au protestat ieri în Bănie faţă de refuzul primăriei de a le mai permite să-şi expună produsele la Zilele Craiovei. Situaţia a fost detensionată abia după ce jandarmii au intermediat o întâlnire între reprezentanţii comercianţilor şi cei ai municipalităţii.

Protestatarii adunaţi în curtea primăriei ieri-dimineaţă şi supravegheaţi de poliţişti şi jandarmi susţin că au depus cereri pentru vânzare la Primăria Craiova pentru perioada 22 – 26 octombrie, după care au fost anunţaţi să vină pe 21 octombrie pentru a semna acordurile. Ei spun că ieri-dimineaţă, după sute de kilometri parcurşi, li s-a comunicat că nu se mai încheie nici un acord. „Venim de la Oradea, de la Baia Mare, de la Satu Mare fiindcă aşa ni s-a spus la telefon, să venim joi să semnăm contractele. Dar acum ne spun altceva, iar primarul sau viceprimarii sau ce sunt aici nu coboară măcar să stea de vorbă cu noi“, a spus unul dintre solicitanţi. „Am înţeles că nu avem voie să vindem anumite mărfuri, dar noi nu cerem decât să vindem ce e voie. Cineva de la camera 106 ne-a anunţat să venim azi“, a afirmat un alt comerciant, arătând presei bonul de înregistrare cu numărul de telefon la care semnatarul cererii fusese îndrumat „să se intereseze“.

Soluţie de monopol: te faci sponsor

Nimeni nu le-a dat explicaţii protestatarilor. Potrivit viceprimarului Teodor Sas, ar fi fost vorba doar de o neînţelegere, în sensul că pentru anumite produse trebuia alese cu grijă locurile de expunere, iar vânzarea altora trebuia interzisă, din cauză că primăria a acordat exclusivitate anumitor firme pentru comercializarea alimentelor şi băuturilor. Fără cereri de ofertă sau licitaţii, fiindcă e vorba chiar de unii dintre sponsorii Zilelor Craiovei.

Au rezolvat-o jandarmii

După câteva ore de tensiune, jandarmii au luat iniţiativa şi au mers împreună cu doi dintre reprezentanţii comercianţilor în sediul primăriei. Au ieşit după circa 20 de minute şi au anunţat că toţi aceia care au făcut cereri vor primi acordurile în condiţiile municipalităţii: fără mâncare şi băutură la vânzare. Negociatorii au fost primiţi cu aplauze, iar comercianţii s-au împrăştiat. Primăria Craiova nu are nici un punct de vedere oficial faţă de situaţia creată. „Nu avem comentarii în legătură cu acest subiect“, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII