13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentru de pregătire cu susţinere americană

Centru de pregătire cu susţinere americană

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a afirmat, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu secretarul de stat Valentin Fătuloiu, că autorităţile americane vor acorda sprijin financiar pentru înfiinţarea unui centru regional de pregătire în domeniul criminalităţii informatice la Bucureşti, potrivit MAI.
Conform comunicatului, autorităţile române ar urma să pună la dispoziţie sediul, iar amenajările şi celelalte detalii financiare ar urma să fie acoperite de autorităţile din Statele Unite.       
Cu ocazia discuţiilor purtate, ambasadorul american a subliniat necesitatea dezvoltării, de către partea română, a capacităţii de luptă împotriva criminalităţii informatice, fenomen care afectează nu numai cetăţenii şi companiile din Statele Unite, dar şi din alte ţări din Europa.      
Secretarul de stat din cadrul MAI, Dan Valentin Fătuloiu, a mulţumit oficialului american pentru sprijinul constant acordat în pregătirea şi dotarea adecvată a poliţiştilor care-şi desfăşoară activitatea în domeniul criminalităţii informatice.
Cu privire la Centrul de pregătire, oficialul român a apreciat că propunerea ambasadorului american onorează partea română, iar materializarea acesteia va aduce deopotrivă beneficii importante în lupta împotriva criminalităţii informatice, dar şi imaginii României de promotor în acest domeniu de excelenţă.   
De altfel, Ambasada SUA la Bucureşti, prin intermediul programelor de pregătire şi asistenţă tehnică ale Departamentului de Stat al SUA, a sprijinit deja cu peste un milion de dolari Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate a Inspectoratului General al Poliţiei Române, potrivit unui comunicat al Ambasadei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS