10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsistenta de la Maternitatea Giuleşti va fi cercetată în libertate

Asistenta de la Maternitatea Giuleşti va fi cercetată în libertate

Tribunalul Bucureşti a decis definitiv astăzi ca asistenta Florentina Cîrstea, arestată în urmă cu aproximativ două luni în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti în care şi-au pierdut viaţa şase nou-născuţi, să fie cercetată în libertate.
Astfel, Florentina Cîrstea va părăsi arestul la expirarea precedentei prelungiri de mandat. Precedenta prelungire a fost dispusă de judecători pentru perioada 22 septembrie – 21 octombrie.  
În urma incendiului izbucnit pe 16 august la secţia de reanimare pentru copii născuţi prematur de la Giuleşti, Parchetul General a dispus începerea urmăririi penale faţă de şefului Secţiei de Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, Adrian Ioan Toma, pentru neglijenţă în serviciu care a avut consecinţe deosebit de grave, dar şi faţă de unitatea sanitară, faţă de asistenta Florentina Cîrstea, care era responsabilă de salonul ATI, şi faţă de şeful Serviciului Tehnic de la maternitate. De asemenea, s-a început urmărirea penală pe numele fostului manager al unităţii Bogdan Marinescu.
Maternitatea Giuleşti a fost redeschisă la jumătatea lunii septembrie, iar cei cinci nou-născuţi internaţi după incendiu au fost externaţi din Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII