10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnşelăciune şi evaziune fiscală

Înşelăciune şi evaziune fiscală

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi a dispus ieri trimiterea în judecată a unui gălăţean pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi evaziune fiscală, după ce acesta a emis opt bilete la ordin fără a avea bani în cont.
„În fapt, s-a reţinut că inculpatul S.F., în calitate de administrator al SC LENMET SRL, cu sediul în localitatea Iveşti, judeţul Galaţi, a indus şi menţinut în eroare pe reprezentanţii părţii civile SC MEVA SA Drobeta Turnu Severin, de la care, în perioada iulie – august 2009, a achiziţionat mărfuri (tablă) în valoare totală de 553.620,72 lei, pentru plata cărora a emis opt bilete la ordin, cunoscând că pentru valorificarea acestora nu există disponibilul necesar“, se arată într-un comunicat de presă al Biroului de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.
De asemenea, Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 18.266 de lei, întrucât bărbatul a săvârşit şi infracţiunea de evaziune fiscală constând în omisiunea înregistrării în evidenţele contabile ale SC LENMET SRL a două facturi fiscale în cuantum de peste 100.000 de lei.
În aceeaşi perioadă, S.F. a avut relaţii comerciale şi cu partea civilă SC APROMAT SA Arad, iar pentru marfa achiziţionată a emis o filă cec în cuantum de 20.730,13 lei, fără a avea completate toate elementele esenţiale şi care, introdusă la plată, a fost refuzată pe motiv de lipsă totală disponibil în cont.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS