10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljeni reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

Doljeni reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

Doi bărbaţi din judeţul Dolj au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţiştii mehedinţeni, după ce seara trecută au fost depistaţi pe DE 70 cu 19.800 ţigarete de contrabandă din Serbia. Cei doi se deplasau cu un autoturism Renault, ticsit de şigări, care avea numere roşii de înmatriculare, lucru care le-a atras atenţia poliţiştilor.
Cei doi bărbaţi, de 31 şi respectiv 43 de ani, au fost reţinuţi pentru continuare cercerărilor, iar astăzi au fost predaţi autorităţilor judiciare din Dolj pentru desfăşurarea unei anchete. Doljenii intenţionau să vândă ţigările pe piaţa neagră din Filiaşi şi Craiova.
"Grupul de lucru constituit la nivelul IPJ Mehedinţi pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor de comerţ ilicit cu produse din tutun, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă și Poliţia oraşului Strehaia, a depistat, ieri, 29 septembrie, pe DN 6, în localitatea Tâmna, pe G. Cornel, de 31 de ani, şi F. Ovidiu, de 43 de ani, ambii din localitatea Filiaşi, judeţul Dolj, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 19.800 țigarete (990 de pachete) marcate necorespunzător. Cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi predată DJAOV Mehedinţi, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul IPJ Mehedinţi. Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiindu-le întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de mărfuri accizabile nemarcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10000 țigarete", a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS