8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNume noi la şefia spitalelor craiovene

Nume noi la şefia spitalelor craiovene

Primăria Craiova se pregăteşte să schimbe conducerile spitalelor pe care le-a preluat nu demult, o dispoziţie în acest sens urmând să fie semnată în cursul săptămânii viitoare de primarul interimar Marinică Dincă. Deşi lista viitorilor directori interimari nu e încă finalizată, ea ascunde multe surprize. Spre exemplu, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova, conf.dr. Iulian Diaconescu ar urma să fie promovat din funcţia de şef de secţie în cea de manager, iar funcţia de director medical ar reveni medicului stomatolog Adina Manda, soţia deputatului PSD Claudiu Manda.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Carmen Licu, a confirmat că se lucrează la lista cu noul comitet director al Spitalului „Victor Babeş“, însă spune că nu a fost semnat nici un act de numire până acum. „Spitalul va avea un nou comitet director în momentul în care va exista o dispoziţie de primar. Sunt proceduri în curs de desfăşurare; până acum nu s-a semnat nici un act în acest sens“, a precizat Carmen Licu.
Altă surpriză se profilează la Spitalul Municipal „Filantropia“, unde actualul manager, dr. Mihaela Tătaru-Abagiu, ar putea să fie înlocuit cu adjunctul său financiar-contabil, ec. Elisabeta Lăjea.

Primarul va fi repre-zentat în consiliul de administraţie al spitalelor

Managerul interimar al unui spital aflat în subordinea consiliului local este numit de primar pe o perioadă de maximum şase luni, timp în care consiliul de administraţie al spitalului va trebui să organizeze concurs pentru ocuparea postului respectiv.
Săptămâna viitoare va avea loc la Craiova şedinţa locală în care forul legislativ municipal urmează să-şi desemneze reprezentanţii în consiliile de administraţie ale spitalelor preluate recent: Spitalul Municipal „Filantropia“, Spitalul „Victor Babeş“ şi Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova. Din consiliile de administraţie ale spitalelor trebuie să facă parte, potrivit OUG nr. 48/2010, doi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, doi ai Consiliului Local Craiova (dintre care unul trebuie să fie economist), un reprezentant numit de primar, un reprezentant al Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova (pentru spitalele clinice) şi câte un reprezentant al Colegiului Medicilor, respectiv Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, cu statut de invitaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII