6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePădurea Strehareţ, măturată de 350 de voluntari slătineni

Pădurea Strehareţ, măturată de 350 de voluntari slătineni

Sub egida „Împreună pentru Slatina!“, proiect ecologist organizat de Pirelli Tyres România, Cord şi Primăria Slatina, 350 de voluntari s-au întâlnit pe 18 septembrie, în pădurea Strehareţ, pentru a elibera de deşeuri cea mai frumoasă zonă de agrement a oraşului.
Efortul celor 350 de slătineni anticipează un eveniment similar de nivel naţional „Let’s Do It, Romania“, care va avea loc pe 25 septembrie, cu ocazia Zilei Curăţeniei în România.
„Acţiunea pe care am organizat-o reprezintă, de fapt, succesul ideii de voluntariat, pentru că, în urmă cu două luni, Consiliul Local Slatina a deschis oficial un proiect la fel de important – Împreună pentru un Oraş Curat – care se bucură de finanţare nerambursabilă de la Administraţia Fondului de Mediu şi care constă în implicarea cetăţenilor în activităţi de protecţia mediului. Practic, «Împreună pentru Slatina», proiect al Pirelli România, companie cu experienţă în promovarea şi implementarea programelor de responsabilitate corporatistă în municipiul nostru, reprezintă transformarea viziunii în misiune, ca semn al respectării principiilor pe care întemeiem dezvoltarea durabilă a oraşului în care trăim“, a declarat primarul Darius Vâlcov.
La rândul său, Giuseppe Cangelosi, director general Pirelli România, a afirmat: „Ne dorim ca ecologizarea acestei păduri, care reprezintă o minunată zonă verde pentru slătineni, să devină o tradiţie, iar noi toţi să înţelegem ce înseamnă respectul faţă de mediul înconjurător“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS