Acasă Actualitate România, în grevă

România, în grevă

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa şi-a modificat calendarul acţiunilor de protest, informează un comunicat de presă.
În spiritul solidarităţii necesare apărării şi promovării drepturilor tuturor lucrătorilor şi pentru a permite derularea programului şi altor confederaţii sindicale, CNS Cartel Alfa a decis să cedeze data de 22 septembrie, programată iniţial pentru debutul acţiunilor. Astfel, în data de 22 septembrie, în Piaţa Victoriei, va fi organizat un miting de protest de către CNSLR-Frăţia, la care şi-au anunţat participarea 20.000 de sindicalişti. CNS Cartel Alfa nu renunţă la proteste şi va organiza acţiuni în cascadă în Piaţa Victoriei din Capitală, astfel: pe 23 septembrie vor participa federaţiile din sănătate şi educaţie, pe 24 septembrie – federaţiile din sectorul economic, poliţie şi sectorul penitenciar, iar pe 27 septembrie – federaţiile din administraţie şi chimie.

Luptă pe toate fronturile

Organizaţia sindicală anunţă că greva generală în sectorul administraţiei publice, programată pe data de 27 septembrie, se anulează, urmând ca aceasta să fie stabilită la o dată pe care o vor decide ulterior funcţionarii publici. Însă, îşi menţine acţiunile de protest anunţate pentru data de 20 septembrie, în intervalul de timp cuprins între orele 10.00 – 18.00, în toate judeţele ţării. Manifestările vor avea o durată minimă de două ore. Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA se pronunţă categoric împotriva disponibilizărilor, a modificării abuzive a legii pensiilor, care nu trebuie promulgată în forma adoptată de parlament, a modificării Codului Muncii şi încercării de legiferare a sclaviei moderne, prin desfiinţarea contractelor individuale de muncă, împotriva dereglementării pieţei muncii şi a măsurilor de creştere exagerată a austerităţii prin Legea de salarizare unică a sectorului bugetar.

De luni, fără amenzi

Şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor anunţă proteste fără precedent. Oamenii legii vor să primească salariul integral. Din 20 septembrie, agenţii de circulaţie nu vor mai da amenzi, ci doar avertismente şi nu vor mai dirija traficul. Echipajele de poliţie vor interveni doar la apelurile de urgenţă la 112. Audierile pentru orice tip de sesizări, reclamaţii sau dosare vor fi amânate. În punctele de trecere a frontierei, controlul se va face amănunţit, iar astfel cei care vor să treacă graniţa vor avea mai mult de aşteptat. Poliţiştii vor refuza să-i mai apere pe oficialii statului şi nu vor mai participa la acţiuni alături de jandarmerie, garda financiară sau alte structuri.

Exit mobile version