10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu început înscrierile la masterat şi doctorat

Au început înscrierile la masterat şi doctorat

A început sesiunea din septembrie a înscrierilor la masterat şi doctorat. Pentru anul 2010 – 2011, conducerea Universităţii din Craiova a pus la dispoziţia absolvenţilor de studii de licenţă 1.562 de locuri la buget şi 3.602 locuri la taxă. Şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova scoate la concurs 165 de locuri la masterat şi 110 locuri pentru doctorat.  

Doar două dintre cele 16 facultăţi din cadrul Universităţii din Craiova vor face selecţia candidaţilor la masterat în funcţie de dosar-Facultatea de Matematică şi Informatică şi Facultatea de Teologie, în rest candidaţii vor fi nevoiţi să treacă prin probe de foc-interviuri, testări grilă sau examen clasic.
Pentru a face un master la Facultatea de Fizică trebuie să vă depuneţi dosarul până pe 23 septembrie, iar concursul se va desfăşura pe 24 septembrie, pentru master la Facultatea de Chimie – dosarele se primesc până pe 24 septembrie, iar examenul se va desfăşura pe 27 septembrie. La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, startul înscrierilor a fost dat ieri şi se primesc dosarele până pe 17 septembrie, iar probele de concurs se vor desfăşura pe 20, 21 şi 22 septembrie. Pentru un master la toate domeniile din cadrul Facultăţii de Litere, dosarele se primesc în perioada 13 – 15 septembrie, iar examenul va avea loc pe 16 septembrie. La Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, dosarele se primesc până pe 10 septembrie, iar examenul este programat pe 14 septembrie. La Economie şi Administrarea Afacerilor, proaspăt licenţiaţii pot depune dosarul pentru continuarea studiilor de master până pe 19 septembrie, iar pe 21 septembrie este programat examenul grilă. Aceasta este şi facultatea care scoate la concurs cele mai multe specializări de masterat, peste 20 (Managementul afacerilor, Antreprenoriat şi administrarea afacerilor, Managementul resurselor umane, Finanţe şi administrarea afacerilor, Management financiar bancar, Economia proprietăţilor imobiliare, Economie şi administrarea afacerilor internaţionale – în limba engleză etc.). Pentru un master la Facultatea de Mecanică se primesc dosare până pe 19 septembrie, iar interviul va avea loc pe 25 septembrie. Cei care doresc să urmeze un master în una din specializările scoase la concurs de Facultatea de Electrotehnică trebuie să depună dosarul în perioada 10 – 15 septembrie, iar interviul va avea loc pe 16 septembrie. Doar cinci zile au la dispoziţie tinerii licenţiaţi pentru a se înscrie la specializările de master scoase la concurs de Facultatea de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială – între 13 şi 17 septembrie, iar concursul este programat pentru 20 septembrie. La Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, dosarele se primesc până pe 21 septembrie, la Horticultură – până pe 10 septembrie, iar la Agricultură în perioada 13 – 17 septembrie.
Pentru un master la Facultatea de Inginerie şi managementul Sistemelor Tehnologice din Drobeta Turnu Severin, dosarele se primesc între 13 şi 23 septembrie, iar criteriile de admitere sunt următoarele: 30% media examenului de diplomă, 30% media anilor de studii, 40% nota obţinută la examenul scris – tip grilă.

De pe 13 septembrie vă puteţi înscrie la doctorat

Începând cu 13 şi până pe 19 septembrie 2010, în cadrul Universităţii din Craiova încep înscrierile la concursul de admitere la doctorat. Concursul de admitere la doctorat se va desfăşura în perioada 22 – 25 septembrie 2010. La admiterea în ciclul de studii universitare de doctorat pot candida absolvenţii, cu diplomă de licenţă sau echivalentă, ai studiilor universitare de lungă durată organizate conform Legii nr. 84/1995 şi absolvenţii cu diplomă de master ai ciclului de studii universitare de masterat organizate conform Legii nr. 288/2004. Media de absolvire trebuie să fie cel puţin opt, calculată astfel: pentru candidaţii absolvenţi de studii universitare de lungă durată, conform Legii nr. 84/1995, se va considera media aritmetică dintre media anilor de studii şi media de la licenţă/proiect. Pentru candidaţii absolvenţi de studii universitare de lungă durată, care au masterat şi pentru candidaţii cu diplomă de master, absolvenţi ai ciclului de studii universitare de masterat organizate conform Legii nr. 288/2004, se va considera media aritmetică dintre media anilor de studii (master) şi nota de la disertaţie. În plus, candidaţii trebuie să prezinte, obligatoriu, certificat de atestare pentru cunoaşterea unei limbi străine de circulaţie internaţională (engleză, franceză, germană).

UMF Craiova oferă cinci tipuri de master

Şi UMF Craiova oferă proaspăt licenţiaţilor în medicină posibilitatea de a urma unul din cele cinci masterate: Managementul unităţilor de sănătate, Biostatistica medicală, Restaurări protetice cu sprijin implantar, Farmacologie şi Toxicologie sau Dezvoltarea serviciilor de nursing comunitar. Fiecare master scoate la concurs zece locuri la buget şi între 15 şi 40 de locuri la taxă.
Perioada de înscrieri este între 13 şi 24 septembrie, iar examenul de admitere este programat pe 26 septembrie 2010.
Cei care doresc să se înscrie la doctorat îşi pot depune dosarul la sediul UMF Craiova până pe 20 septembrie, când va avea loc şi examinarea competenţelor lingvistice. Între 21 şi 30 septembrie se va desfăşura examenul de admitere la doctorat. Există 110 locuri scoase al concurs, dintre care 30 la frecvenţă, iar 80 la fără frecvenţă.

Cei care au studiat în străinătate trebuie să îşi echivaleze studiile

Candidaţii care au finalizat studiile de licenţă în străinătate vor prezenta la dosarul de înscriere traducerea (în limba română/engleză) autorizată a diplomei de licenţă, a foii matricole şi Atestatul emis de Ministerul Educaţiei pentru echivalenţa actelor de studii emise în străinătate cu cele emise în România.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII