Acasă Actualitate Nu este exclus ca peste câteva luni să mai fie o remaniere...

Nu este exclus ca peste câteva luni să mai fie o remaniere a guvernului

Există posibilitatea ca executivul să treacă peste câteva luni printr-o nouă remaniere, având în vedere măsurile anticriză „nepopulare“ şi „neatractive“, a declarat vineri, la Bistriţa, vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean.
„Noi suntem şi am fost conştienţi întotdeauna că măsurile de austeritate pe care le-am luat, măsurile de reformare a societăţii pe care le-am luat sunt măsuri care pot să erodeze nu un guvern, ci două, trei, patru guverne. Măsurile pe care le-am luat noi sunt de multe ori de natură să crezi că guvernul poate fi alungat cu pietre, atât sunt de neatractive şi de nepopulare. De aceea, nu este exclus ca peste câteva luni să mai existe o remaniere şi peste alte luni, altă remaniere, pentru că măsurile de austeritate sunt într-adevăr nepopulare şi neatractive. Poporul acesta nu a fost învăţat din 1990 încoace cu asemenea măsuri dure şi nici un guvern nu a luat aceste măsuri, n-a avut curajul să le ia. Când le-am luat, ne-am asumat acest risc, de a eroda doi, trei, patru miniştri pe un portofoliu“, a afirmat Oltean, citat de Agerpres.
Liderul PDL spune că nici mandatul premierului Emil Boc nu este sigur că se va încheia la termen.
„Nu este exclusă această alternativă. Noi nu plecăm de la premisa că Emil Boc îşi va încheia mandatul în 2012, dar plecăm de la premisa că, la acest moment, 3 septembrie, Emil Boc trebuie să îşi continue activitatea“, a fost de părere Oltean.
Vicepreşedintele democrat-liberal susţine că nu ar fi fost o problemă ca PDL să treacă un nou guvern prin parlament, însă consideră că remanierea a fost singura variantă pentru continuarea reformelor.
„Noi avem o majoritate în parlament. Este, într-adevăr, o majoritate nu foarte solidă, dar există o majoritate. Dacă această majoritate funcţionează şi dacă PDL, prin cele două grupuri, se manifestă unitar, nu ar fi fost o problemă să trecem prin parlament un nou guvern. Nu acesta a fost în principal argumentul care ne-a determinat să optăm pentru remaniere. Argumentul principal a fost că acest guvern trebuie să aibă o anumită continuitate, că premierul, în acest moment, trebuie să îşi continue reformele, că premierul nu şi-a epuizat încă toată puterea lui de a genera reformele în România. Vom aprecia data viitoare, dacă va fi o dată de asemenea factură, ce se va întâmpla, dar în prezent guvernul remaniat este în măsură şi trebuie să îşi continue activitatea“, a mai spus Ioan Oltean.

Exit mobile version