Acasă Actualitate Olimpicii doljeni, recompensaţi cu excursii

Olimpicii doljeni, recompensaţi cu excursii

Cei 97 de elevi doljeni care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale sau internaţionale au primit cadou pentru performanţele lor excursii în ţară sau în străinătate. Primii care se vor bucura de o excursie, finanţată de Ministerul Educaţiei, sunt cei 70 de elevi doljeni care au obţinut menţiuni la concursurile sau olimpiadele naţionale. „Timp de patru zile, între 1 şi 4 septembrie, aceşti copii cu rezultate deosebite vor face un tur al următoarelor staţiuni şi oraşe: Cozia, Sibiu, Bâlea Cascadă, Sighişoara şi Păltiniş. Alţi 27 de olimpici care au făcut parte din lotul lărgit al României la olimpiadele de matematică, informatică, biologie etc. sau cei acare au participat al naţionale şi s-au întors cu premii vor pleca în perioada 5-9 septembrie 2010 într-o excursie la Budapesta şi Viena“, a spus Mădălina Neacşu, inspector specialitate chimie la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Excursia în străinătate este finanţată de Consiliul Judeţean Dolj.  
Elevii vor fi însoţiţi de zece cadre didactice, selectate din rândul celor alături de care au reuşit performanţe la disciplinele de concurs.
Olimpicii vor face primul popas la Budapesta, unde se vor plimba cu un vaporaş pe Dunăre, pentru a admira bijuteriile arhitecturale ale oraşului: Palatul Parlamentului, Insula Margareta, Podul cu Lanţuri etc. În excursia la Viena vor avea prilejul de a vizita faimoasa Operă de Stat, vestigiile Imperiului Habsburgic şi grădinile imperiale ale Palatului Schonbrunn, unul dintre cele mai importante monumente din Austria, intrat în patrimoniul UNESCO. Vor face un tur panoramic al Ringului Vienez: Opera, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Parlamentul, Primăria, Universitatea.

A absolvit Facultatea de Ştiințe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Filosofie Sociologie. Lucrează la Gazeta de Sud din 2004 în domeniul social, dar este şi realizatorul rubricii Infosocial la Radio Sud.
Exit mobile version