15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBerceanu îi ceartă pe pedeliştii critici

Berceanu îi ceartă pe pedeliştii critici

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat că membrii PDL care critică partidul sunt oameni care au condus musafirii până la lift şi nu sunt calificaţi să facă critici pe care nu le argumentează, transmite Mediafax.
„Voci critice în România totdeauna sunt în toate direcţiile atunci când lucrurile nu merg bine. Cei din partid care au astfel de păreri critice nu au decât să vină să le spună şi să le şi argumenteze. După părerea mea, sunt oameni care nu au condus până acum decât musafirii până la lift şi nu cred că sunt foarte calificaţi să facă critici pe care nici nu le argumentează, nici nu le susţin, numai aşa, sunt nemulţumiţi de viaţă“, a declarat Berceanu.
El a mai spus că persoanele care critică partidul şi care sunt de puţin timp în politică ar fi trebuit să aibă puţină răbdare, să înveţe cum se desfăşoară lucrurile într-o formaţiune politică şi abia apoi să dea sfaturi.
„Băieţii ăştia sunt ceva mai tineri în partid, ca să zic aşa, şi au venit şi cumva cam cum au venit unii dintre militarii de aici, pe calea aerului, aşa, plantaţi, şi cred că ar fi trebuit să-şi ia un răgaz să înveţe puţin mai mult cum e cu organizarea unui partid, ce se întâmplă în interiorul partidului, cum se desfăşoară lucrurile, care sunt regulile şi după aceea să înceapă să dea sfaturi. E ca şi cum eu mă duc la Asociaţia Crescătorilor de Porumbei şi, deşi nu ştiu să deosebesc un porumbel de o porumbiţă, le dau ălora sfaturi cine să conducă, cum să conducă şi ce trebuie să facă“, a afirmat Berceanu.
Ministrul a explicat că, în urmă cu mai mulţi ani, exista o regulă în Partidul Democrat, prin care toţi membrii îşi puteau spune părerile critice la un moment dat, dar, atunci când era luată o decizie, toţi o respectau, indiferent dacă erau sau nu de acord cu ea.
„Noi am avut o regulă în Partidul Democrat, care nu era neapărat o regulă scrisă, dar pe care a respectat-o toată lumea, regula celor 2 D, şi anume disciplină atunci când se aplică deciziile luate şi democraţie cât se poate de largă atunci când se discută, când se aprobă nişte lucruri. De aceea, întotdeauna în interiorul partidului toată lumea şi-a spus părerea fără nici o restricţie. La noi au fost totdeauna voci critice şi împotriva lui Petre Român, şi împotriva lui Traian Băsescu, critice în interior în sensul de a nu fi foarte tare de acord într-un anumit moment cu o anumită măsură. Dar mai departe, în momentul în care o decizie a fost luată în mod democratic prin votul de acolo, în conformitate cu statutul, niciodată nimeni nu a ieşit din acea decizie, că i-a plăcut, că nu i-a plăcut“, a adăugat Berceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII