Acasă Actualitate Să nu vă fie cu supărare!

Să nu vă fie cu supărare!

După ce au aflat că pe strada Constantin Severeanu, unde s-a mutat târgul de săptămână, comercianţii, dar şi vizitatorii fac prăpăd, reprezentanţii Primăriei Craiova au făcut o vizită „de lucru“, ca să se convingă. Au şi trimis la locul cu pricina efective sporite de la Serviciul Public de Salubritate să degajeze gunoaiele aruncate la tot pasul, să refacă gardul viu care împrejmuieşte grădinile blocurilor. Rămâne însă o hibă: mizeria pe care o fac chiar locatarii pe lângă blocuri, dar şi indolenţa acestora, care au şi pretenţii. Locatarii spun că Salubritatea a făcut curat, dar numai pe stradă, a tăiat gardul viu, dar cu grădinile blocurilor cum rămâne?
„După ce a apărut articolul în ziar („Supăraţi pe târg“, publicat pe 10 august-n.r.), a venit aici dl viceprimar Sas. Probabil s-a convins că este aşa şi a trimis a doua zi oamenii să se îngrijească de curăţenia străzii. Aici, la blocurile din faţă, au tuns gardul viu. Dar mai departe nu au făcut nimic“, a spus o locatară din blocul V9, de pe strada Constantin Severeanu. „Mai departe“ înseamnă, probabil, în viziunea locuitorilor cineva care să le smulgă buruienile înalte de o jumătate de metru din faţa blocului şi să le măture până la scara blocului, că şi aşa se plâng de femeile de serviciu angajate de asociaţia de locatari că nu prea îşi îndeplinesc sarcinile de serviciu.
„De curăţenia stradală se ocupă în fiecare zi Salubritatea, iar de femeile de serviciu degeaba se plâng, că îşi fac treaba. Eu le-am urmărit, dar în spatele lor locatarii fac mizerie la loc. Cu grădinile, mai ţine şi de om. Sunt blocuri la care oamenii au înţeles şi le îngrijesc singuri. La altele…, plus că aruncă de la balcon, scutură covoarele, nu poţi vorbi cu ei“, a spus preşedintele Asociaţiei nr. 13, Nicolae Toma.
Într-adevăr, administraţia locală a reuşit să-i determine pe angajaţii de la Salubritate să facă mai mult ca niciodată curăţenie pe străzile învecinate târgului. Şi sperăm să nu fie o minune de trei zile. În schimb, nu a reuşit să-i determine pe conducătorii auto să nu mai parcheze autoturismele pe carosabil şi pe trotuar, în condiţiile în care nici poliţiştii comunitari nu-şi fac mai mult simţită prezenţa pe aici.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version