13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord decalează cu un an calendarul de investiţii

Ford decalează cu un an calendarul de investiţii

Compania Ford va lansa un model de clasă mică în septembrie 2011, cu un an mai târziu decât se stabilise iniţial. Producătorul american va ajunge la capacitatea maximă de 300.000 de maşini abia în 2013, iar de la anul va începe să facă angajări.

Ford lansează în 2011 un nou model de clasă mică. Acesta va fi produs în Oltenia, iar în 2012 va începe atât producţia unui nou model, cât şi producţia de motoare. Informaţiile au fost furnizate autorităţilor statului de către oficialii Ford care s-au întâlnit cu premierul Emil Boc şi cu preşedintele Traian Băsescu. Fostul director al Ford Europe, John Fleming, a spus că, deşi iniţial planul de investiţii trebuia finalizat în 2012, Ford lucrează cu AVAS pentru ca planul să fie decalat cu un an. Despre noul model ce va fi produs din 2011, Fleming a spus că va fi un model cu totul nou în gama Ford, a cărui producţie va fi de 150.000 de unităţi/an. Despre proiectul noului model din 2012, Fleming a spus că e vorba de noua generaţie Transit Connect. Cât despre producţia de motoare, e vorba de propulsoare în trei cilindri cu injecţie directă turbo. Legat de momentul lansării maşinii de clasă mică, oficialii Ford spun că va fi în luna septembrie 2011. Întrebat dacă Ford e dispus  să plătească penalizările ce derivă din decalarea calendarului de investiţii cu un an, Fleming a spus ca în discuţiile cu partea română s-a ajuns la concluzia că banii ar fi mult mai bine folosiţi pentru investiţii în uzină. Ford a început în septembrie 2009 producţia la Craiova, iar în primele şase luni ale anului a produs 3.074 de utilitare Transit Connect, iunie fiind luna cu cea mai bună producţie, 1.651 de unităţi. Cadenţa a fost extrem de slabă în primele patru luni ale anului când producţia totală a fost sub 700 de unităţi, însă şi cu avansul din iunie tot va mai trebui să crească pentru a ajunge la nivelul anual de circa 300.000, ajutată şi de lansarea noului model.
Într-o întâlnire cu premierul Boc, oficialii Ford au confirmat ieri că se vor ţine de planul iniţial de investiţii. „Compania Ford îşi menţine angajamentul de a investi în proiectul de la Craiova peste 675 de milioane de euro. Totodată, începând cu prima parte a anului viitor, la Craiova vor începe angajările. Intenţia noastră este ca la fabrica de la Craiova să ajungem de la 3.500 de angajaţi, cât sunt în prezent, la 7.000 în anii care urmează“, a menţionat John Fleming.

Felicitări de la Palatul Cotroceni

După vizita de la Palatul Victoria, oficialii Ford s-au întâlnit la Palatul Cotroceni şi cu preşedintele Traian Băsescu. Acesta i-a felicitat pentru pentru investiţia de la Craiova, exprimându-şi convingerea că aceasta va fi un succes. În debutul întâlnirii, Fleming a declarat că misiunea sa este finalizarea proiectului Ford de la Craiova. „E copilul dumneavoastră“, a remarcat şeful statului român.
„E copilul meu, aşa simt şi sunt foarte fericit că am stat suficient de mult să lucrez la proiectul ăsta“, a adăugat coordonatorul Global Manufacturing & Labor Affairs. „În orice caz sincerele mele felicitări pentru succesul acestei investiţii, pentru că sunt convins că va fi de succes. Ştim perfect că în privinţa infrastructurii avem foarte multe de făcut…“, a spus Traian Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII