6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu tulburat liniştea străzii

Au tulburat liniştea străzii

După ce şi-a schimbat proprietarul, imobilul din strada Bujorului nr. 22, 22B şi 22C din Craiova, unde funcţiona o firmă de calculatoare, service, depanare şi reparaţii de calculatoare, a fost pus la pământ. Locul este acum ocupat de mormane de moloz şi a fost transformat repede în groapă de gunoi de către unii locuitori din zonă. Dar a devenit şi o sursă de materiale de construcţii, cum ar fi cărămidă, bca şi fier vechi. Ziua, indivizi „înarmaţi“ cu diverse unelte caută printre dărâmături materiale de construcţii pe care le încarcă în cărucioare. Nu este de mirare că până şi căruţele au pătruns până aproape de punctul zero al oraşului, pentru că locaţia este situată foarte aproape de centrul Băniei. Căutătorii de fier vechi răvăşesc zilnic mormanele de moloz. Toată această „activitate“ frenetică tulbură de o lună şi ceva liniştea locuitorilor din zonă, iar resturile rămase după demolare au ajuns chiar pe carosabil. „Până acum o lună era cea mai liniştită stradă. În prezent este un haos, vin romi să caute fier vechi, alţii iau cărămidă. Dar cel mai supărător este că au început să arunce gunoiul aici. Vin noaptea şi lasă saci cu gunoi, până şi mobilier vechi. Noi am făcut o sesizare şi la primărie“, a spus o localnică de pe strada Bujorului.
Într-adevăr, plângerile unora dintre locuitorii de pe strada Bujorului au ajuns la inspectorii de la Corpul de control din cadrul Primăriei Craiova, care l-au contactat pe proprietar, omul de afaceri Ştefan Cherciu.
„Inspectorii noştri au verificat mai întâi dacă există o autorizaţie de demolare şi aceasta există. A fost contactat proprietarul, Ştefan Cherciu, i-a fost prezentată situaţia descrisă în sesizarea venită din partea locuitorilor şi s-a căzut de comun acord să se găsească o rezolvare urgentă. Proprietarul a promis că zilele următoare va dezafecta zona şi o va îngrădi pentru a nu mai permite accesul pe proprietatea sa unor persoane nedorite“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

Căutători prin moloz
                          
Pentru imobilul din strada Bujorului nr. 22, 22B şi 22C există o autorizaţie de desfiinţare eliberată de Primăria Craiova, ca urmare a cererii venite din partea SC BUJORULUI RESIDENCE SRL prin Ştefan Cherciu, pe 14 aprilie 2010. Între condiţiile prevăzute în autorizaţia cu numărul 365/2010, proprietarul avea şi anumite sarcini, cum ar fi împrejmuirea proprietăţii. „Înainte de începerea lucrărilor de demolare, construcţiile se vor debranşa de la reţelele existente. Se va realiza împrejmuire pe limita de proprietate afectată de desfiinţare“, se menţionează în autorizaţie.
Terenul de pe strada Bujorului nu a fost închis de către proprietar după demolarea construcţiilor, fapt ce a atras persoane aflate în căutare de fier vechi şi materiale de construcţie. Şi, totodată, a creat o oportunitate pentru vecini să se debaraseze de gunoiul din gospodării.
De ce nu şi-a îngrădit proprietarul spaţiul de care îl deţine, nu am aflat de la acesta pentru că nu l-am putut contacta. În schimb, inspectorii de la Primăria Craiova ne-au precizat că, atunci când a avut loc demolarea, deţinătorul bunului imobil a lăsat ca linie de demarcaţie între proprietatea sa şi domeniul public zidul exterior al vechii clădiri. Acesta a fost pus la pământ tocmai de cei care şi-au făcut o îndeletnicire zilnică din scormonirea dărâmăturilor.      

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII