Acasă Actualitate Fotbal: Pandurii, de la extaz la agonie

Fotbal: Pandurii, de la extaz la agonie

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo Bucureşti 2-2

Stadion “Municipal”, spectatori: 4.000

Au marcat: Brata ’30, Orac ’42-pen / And. Cristea ’83, M. Niculae ‘89

Pandurii: M. Popa – Matei, Viera, Chiricheş, Cardoso – Băcilă, Menassel, Pintilii (’86, Ilie Iordache), Brata  (’56, Nistor)– Orac, Apostu (’70, Stromajer).

Antrenor Ionuţ Badea

Dinamo: Naumovski – Helder (’69, M. Niculae), Moţi, Garat, Bazzi – Mărgăritescu, N’Doye (’46, C. Munteanu) – Torje, Ad. Cristea, L. Ganea (’63, Dănciulescu) – And. Cristea.

Antrenor Ioan Andone

Cartonaşe galbene: Orac, Brata, Pintilii, Băcilă / An. Cristea, Garat, Helder

Au arbitrat: M. Avram – M. Nagy, Oct. Şovre.

 

Pandurii Târgu Jiu a condus cu 2-0 pe Dinamo, însă “câinii roşii” au revenit şi au egalat în ultimele zece minute, păstrându-şi invincibilitatea la Târgu Jiu. Echipa lui Ionuţ Badea rămâne fără victorie, după primele trei etape acumulând doar două puncte.

 

Click News

 

Dinamo Bucureşti a fost aproape de a retrăi la Târgu Jiu coşmarul de la Split, pandurii dovedindu-se demni urmaşi ai haiducilor croaţi în prima parte, însă echipa lui Andone a reuşit să smulgă o remiză in-extremis. Şubreda apărare a “câinilor roşii” a cedat de două ori până la pauză, Brata fiind cheia avantajului oltenilor. Mai întâi, tânărul de 22 de ani aflat la al doilea joc în Liga I a catapultat balonul sub bara porţii lui Naumovski dintr-o centrare a lui Băcilă, 1-0 (‘30). Când mai erau trei minute din prima repriză, acelaşi Brata a obţinut un penalti transformat precis de Orac, 2-0 (‘42). Jocul a debutat fără nerv, ambele echipe studiindu-se îndelung ca doi boxeri pregătiţi să dea lovitura decisivă. Pandurii s-a descoperit prima, Viera oferindu-i lui Andrei Cristea şansa singurului şut pe spaţiul porţii gorjene, însă M. Popa a intervenit salvator şi a acordat corner (‘17). Pandurii a replicat şi mai tăios şi a înscris prin Pintilii, dar asistentul Şovre i-a anulat bucuria căpitanului oltean, semnalizând ofsaid (‘22). Între cele două reuşite N’Doye a şutat în zid de la marginea careului în urma unei lovituri libere (‘33) şi Băcilă a încercat o scăriţă” de efect şi un şut în plasa laterală a porţii lui Naumovski.

 

“Câinii”, ce revenire !

 

Ioan Andone a simţit nevoia unui regizor şi a apelat la reluare la Cătălin Munteanu în locul lui N’Doye. “Câinii roşii ” au împins jocul în terenul advers şi a încercat să-l surprindă pe Popa de la distanţă. Adrian Cristea a şutat pe lângă (‘56) şi Torje a ochit vinclul, însă Popa a scos senzaţional (‘62). Pandurii a pierdut cadenţa şi Ioan Andone a mai aruncat doi atacanţi în teren, Dănciulescu şi Marius Niculae. Cu toate că şi Badea a marjat pe cartea atacului, introducându-l pe Stromajer, Pandurii nu a mai contat în joc. Golul lui Andrei Cristea, şut pe sub M. Popa din interiorul careului după o devierea cu capul a lui Garat, a încins finalul, 2-1 (‘83). Marius Niculae a anulat toată munca pandurilor din prima parte, restabilind egalitatea cu capul în urma unui corner (‘89) şi putea fi chiar mai rău. Andrei Cristea, singur la şapte metri a reluat cu capul chiar în braţele lui Popa, în minutele de prelungire.

Exit mobile version