13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de precipitaţii în Oltenia

Cod galben de precipitaţii în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o atenţionare de cod galben care vizează judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea.
Din partea a doua a zilei de 6 august până în seara de 7 august instabilitatea atmosferică va fi accentuată în regiunile din jumătatea de vest a ţării, unde vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depasi local 25…30 l/mp şi izolat – în special în Banat şsi Oltenia – 60…70 l/mp. Astfel de fenomene vor fi şi în celelalte zone, dar pe spaţii mai restrânse.
În zilele de 6 şi 7 august, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei şi în Dobrogea continentală, vremea va fi călduroasă, caniculară în orele după-amiezelor, când indicele de confort termic ITU va depăşi pragul critic de 80. În aceste regiuni temperaturile maxime vor atinge local 35 de grade şi izolat 36…37 de grade.
În cursul dupa-amiezei de 6 august, local, în sudul şi estul Olteniei, indicele temperatura-umiditate va atinge pragul critic de 80 unităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS