10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiliardarii americani îşi donează averile în scopuri caritabile

Miliardarii americani îşi donează averile în scopuri caritabile

34 de miliardari americani au promis miercuri că-şi vor dona cel puţin 50% din averi în scopuri caritabile, ca parte a unei campanii lansate de investitorul Waren Buffet şi de fondatorul Microsoft, Bill Gates, transmite Reuters.
Printre cei care au anunţat că se vor alătura campaniei se număra Michael Bloomberg (primarul din New York), Larry Ellison (unul dintre fondatorii Oracle), magnatul energiei, T. Boone Pickens, mogulul media Ted Turner, David Rockefeller şi investitorul Ronald Perelman.
În iunie, CNN Money anunţa că Warren Buffet şi Bill Gates, împreună cu soţia sa, Melinda, pregătesc o campanie caritabilă care ar putea revoluţiona comportamentul filantropic al americanilor. Scopul celor trei este să îi determine pe miliardarii ţării, începând cu cei din lista întocmită de revista Forbes, să se angajeze la cedarea a cel puţin jumătate din valoarea averii lor organizaţiilor caritabile.
Potrivit informaţiilor, în ultimii patru ani, Buffet, al treilea cel mai bogat om din lume după Carlos Slim şi Bill Gates, a donat fundaţiei soţilor Gates 6,4 miliarde de dolari. Cu sumele donate chiar de Bill şi Melinda Gates, fundaţia a reuşit să ofere, în fiecare an, aproximativ trei miliarde de dolari, în special organizaţiilor medicale.
Într-un calcul aproximativ, întreaga avere a celor 400 de miliardari din topul Forbes s-ar ridica la 1,2 trilioane de dolari. Astfel, dacă aceştia s-ar implica în iniţiativa celor trei, s-ar strânge 600 de miliarde de dolari pentru organizaţii caritabile.
Buffet a explicat că oamenii foarte bogaţi se gândesc ce ar putea face cu averile lor, însă amână decizia, uneori până când e prea târziu.
„Dacă aşteaptă să îşi scrie testamentul la 90 de ani, şansa ca puterea lor de gândire şi voinţa să fie mai bune decât în prezent este nulă“, a spus celebrul investitor.  Ideea s-a dezvoltat anul trecut, la o întâlnire între miliardari, prezidată de David Rockefeller la New York, la care au luat parte, printre alţii, Oprah şi Michael Bloomberg, primarul New York-ului şi al optulea cel mai bogat om din SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII