17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDan Diaconescu rămâne cu interdicţiile impuse de DNA

Dan Diaconescu rămâne cu interdicţiile impuse de DNA

Patronul OTV, Dan Diaconescu, rămâne cu interdicţiile impuse de DNA în dosarul în care este cercetat pentru şantaj, după ce Judecătoria Sectorului 1 a respins ieri plângerea acestuia împotriva ordonanţei de prelungire a interdicţiei de a părăsi ţara, dar şi de a vorbi public despre dosar. Decizia instanţei este definitivă.
Judecătoria Sectorului 1 a judecat ieri, în cameră de consiliu, plângerea lui Diaconescu împotriva ordonanţei DNA prin care i-au fost prelungite interdicţiile impuse la eliberarea din arest şi i s-a impus, totodată, să nu mai vorbească public despre dosar.
Dan Diaconescu a contestat la Judecătoria Sectorului 1 decizia procurorilor DNA de prelungire a interdicţiei de a părăsi ţara, dar şi celelalte interdicţii impuse de procurorii anticorupţie, însă procesul, iniţial programat pentru 30 iulie, s-a amânat pentru luni.
Totodată, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie procurorii continuă audierile în acest dosar, în care patronul OTV este acuzat de două fapte de şantaj.
Patronul OTV a susţinut, după aflarea deciziei de ieri a Judecătoriei Sectorului 1 că este „stupefiantă“, având în vedere că „în dosar sunt mai multe gafe“. De asemenea, avocatul lui Diaconescu, Daniel Fenechiu, a spus că în declaraţia din 2005 a lui Paul Ţârdea acesta precizează că a făcut denunţul pentru a beneficia de o reducere de pedeapsă într-o altă cauză.
Diaconescu este cercetat de procurorii anticorupţie într-un dosar de şantaj, deschis de DNA în 2005, după o plângere a omului de afaceri Petre Paul Ţârdea. În acelaşi dosar, este vizat şi fostul director al publicaţiei Atac la persoană, Mihai Ghezea. De asemenea, patronul OTV mai este acuzat de şantaj, împreună cu Doru Pârv, un colaborator al televiziunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU